Hirdetés

Kiszabadult a börtönből – összeverte élettársát a nyíregyházi

| 2022. 10. 18. | 19:57:00
Debrecenben ítélték el a brutális férfit.
Kiszabadult a börtönből – összeverte élettársát a nyíregyházi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2022 júniusában R. D. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 6 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb, a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A Debreceni Ítélőtábla október 18-án helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott külföldön dolgozott biztonsági őrként, onnan támogatta Magyarországon élő családját. 2019 végén 1800 euró meg nem fizetése miatt elzárásra ítélték. Büntetéséből 2020 januárjában szabadult. Élettársa a két kiskorú gyermekükkel a külföldi büntetésvégrehajtási intézet előtt várta, hogy onnan együtt utazzanak haza. A család vonattal érkezett meg Magyarországra, majd az éjszakát Budapesten, egy hotelben töltötték.

Az éjszaka során a vádlott megütötte élettársát, mivel nehezményezte, hogy nem küldött neki pénzt a mihamarabbi szabadulása érdekében. Azzal is meggyanúsította az asszonyt, hogy hűtlen volt hozzá. 

Nyíregyházi lakásukban, az esti órákban a vádlott nagyobb mennyiségű pálinkát fogyasztott, majd korábbi sérelmei miatt ismét veszekedni kezdett élettársával. A férfi magához vett egy kalapácsot, és azzal többször megütötte az asszony lábát, hajánál fogva lehúzta őt a kanapéról, majd ököllel ütötte a már földön fekvő a sértettet. Mikor az asszony erősen vérezni kezdett, a vádlott bevitte őt a zuhanyzóba, megmosdatta, majd tovább folytatta bántalmazását. Különböző tárgyakkal (késsel, harapófogóval) bántalmazta őt, és egy kést is a nyakához tartott, amivel később több helyen meg is szúrta a sértettet. A nő könyörgött a férfinak, hogy értesítse a mentőket, és megígérte, hogy azt fogja mondani nekik, hogy ismeretlen személyek támadtak rá és okozták a sérüléseit. A vádlott hajnalban tett bejelentést a rendőrségre azzal, hogy élettársát ismeretlen személyek megtámadták.