Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kitűnő nyíregyházi szakember vonul nyugállományba

| 2023. 06. 02. | 11:42:00
Harmincöt év szolgálat után.
Kitűnő nyíregyházi szakember vonul nyugállományba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult Kis-Szabó Ferenc tűzoltó ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője.

Kis-Szabó Ferenc hivatásos szolgálatát 1988. március elsején kezdte meg, a Kisvárdai Tűzoltóparancsnokság állományában tűzmegelőzési előadó beosztásban. 1991-ben elvégezte a tűzoltó tiszti átképző tanfolyamot, majd a Tűzmegelőzési Osztály élére került. 1995-től a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság parancsnok helyettesi feladatait is ellátta. Ismereteit folyamatosan gyarapította, 2007. december elsejétől 5 éven keresztül volt tűzoltóparancsnok Kisvárdán. 2012 áprilisától az újonnan megalakult Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen kirendeltségvezetői beosztást látott el. 24 év kisvárdai mentő tűzvédelmében eltöltött idő után 2012. december elsejétől a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományába került kinevezésre, iparbiztonsági felügyelő beosztásba. 

Személyiségét a hivatástudat, az elkötelezettség és a folyamatos fejlődés igénye jellemezte. Mindig is nagy hangsúlyt fektetett a tűzoltóságon a bajtársiasság elmélyítésére és a fiatal, pályakezdő kollégák fejlesztésére. A szolgálati tevékenységét, a szakmai ellenőrzések és az állomány oktatása terén is kiemelkedő felkészültséggel, precízen végezte. Felügyelői beosztásában – a megszerzett vezetői tapasztalatait kiválóan kamatoztatva, – magas szinten hajtotta végre irányítói, felügyeleti és ellenőrzési szaktevékenységét. Feladatkörében a veszélyes anyag szállítás ellenőrzések során számos szabálytalanságot tárt fel, mellyel jelentősen növelte a felderítések eredményességét, ezáltal a közúti és vasúti szállítmányozás és közlekedés biztonságát.

A szakmai felügyelete alá tartozó hatósági és beavatkozó állomány tagjaival korrekt, együttműködő kapcsolatot épített ki.

Kiemelkedő szaktudását mindenkori vezetői, az általa felügyelt veszélyes anyagokkal foglalkozó gazdálkodó szervezetek képviselői többször elismerték. Belügyminiszteri, főigazgatói és igazgatói elismeréseket is kapott az elmúlt harmincöt év alatt. 2007-ben kapta meg a tűzoltósági tanácsosi címet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés