Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatnák az UCC-s párost

| 2022. 10. 07. | 12:38:00
Az elhíresült balatonszemesi párost két bűncselekménnyel gyanúsítják.
Letartóztatnák az UCC-s párost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdeményezte a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség annak a párosnak a letartóztatását, akik a Uniform Commercial Code (UCC) híveiként ellenszegültek a rendőri igazoltatásnak még szeptemberben, sőt megpróbálták megütni a jogszerűen intézkedő egyenruhásokat Balatonszemesen. Az eset azért híresült el, megjárva a közösségi és a hagyományos médiát, mert a gyanúsítottak maguk is felvették az eseményeket, majd feltöltötték a legnagyobb videómegosztóra.

Az ügyészség október 7-i közleményében azt írta, hivatalos személy elleni erőszak bűntett és becsületsértés vétség miatt zajlik a nyomozás. A megalapozott gyanú szerint a rendőrök szeptember 24-én 22 óra után vonták közlekedési ellenőrzés alá a páros autóját. A férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, helyette erőszakosan ellenállt a ruházatátvizsgálásnak, majd az azt követő bilincselésnek. Utóbbi során könyékkel az egyik rendőr feje felé ütött, megpróbálta őt lefejelni, miközben trágár szavakkal szidalmazta őket.

A nő erőszakkal akadályozta a kényszerintézkedést, lökdöste, rángatta a másik rendőr karját, sőt a haját is megtépte.

Az ügyészség szerint a becsületsértést a férfi gyanúsított akkor követte el, amikor a videómegosztón név szerint becsmérelte a két rendőrt. A büntetlen előéletű terheltek nem ismerték el a bűncselekmények elkövetését.

A rendőröket egyébként parancsnoki elismerésben részesítette a somogyi főkapitány.

Hirdetés
Hirdetés