Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lezárult a nyomozás az ököritófülpösi fojtogató ellen

| 2022. 06. 09. | 12:17:00
Emberölés miatt nyomoztak a 49 éves férfi ellen.
Lezárult a nyomozás az ököritófülpösi fojtogató ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az ellen az ököritófülpösi férfi ellen, aki megfojtotta feleségét, majd a saját életét is megpróbálta kioltani. A rendőrségre január 1-jén reggel tett bejelentést M. T., a 49 éves helyi lakos. Elmondta, féltékenységből megfojtotta feleségét, majd önmaga ellen fordult, a saját életének is megpróbált véget vetni – írja a police.hu. 

A mentőszolgálat helyszínre kiérkező munkatársai a fiatal nőn már nem tudtak segíteni, elszenvedett sérülései következtében életét vesztette, a férjet önmagának okozott sérülései miatt kórházba vitték.

A Szabolcs megyei nyomozók emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kezdték meg a nyomozást.

A rendőrök szerint a házaspár szilveszter éjjel veszekedett, és a férj dühében olyan súlyosan bántalmazta, testszerte ütötte, és fojtogatta 27 éves feleségét, hogy az elszenvedett sérülései következtében életét vesztette.

A férj ezután önmaga ellen fordult, több vágott sebet ejtett a karján, és a mérgezéssel is próbálkozott, de végül elállt öngyilkossági szándékától, helyette megtette az önmagára terhelő bejelentést. A családban rendszeresek voltak a veszekedések, a házaspár kapcsolata megromlott a férj féltékenysége miatt, aki már korábban is tett olyan kijelentést a feleségének, hogy elteszi láb alól.

A nyomozók M. T.-t emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A gyanúsított megbánó, beismerő vallomást tett, de magyarázatot adni nem tudott.             

Hirdetés
Hirdetés