Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az LMP közölte: a kormány ne védje a szennyező akkumulátorgyárakat!

MTI | 2024. 04. 15. | 12:50:42
Az LMP közölte: a kormány ne védje a szennyező akkumulátorgyárakat!
Tetlák Örs (Fotó: LMP)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat! – szólított fel Tetlák Örs, az LMP országos elnökségi tagja, Érd LMP-s alpolgármestere online is követhető sajtótájékoztatón április 15-én Budapesten. Az ellenzéki politikus közölte, az LMP határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a már Magyarországra települt akkumulátoripari üzemek szoros ellenőrzés alá kerüljenek. Álláspontjuk szerint alapvető elvárás, hogy ezt a törekvést a kormánypárti képviselők is támogassák.

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba – mondta Tetlák Örs, hozzáfűzve, ilyenkor közvetve a környéken élők egészsége is veszélybe kerül.

Szerinte a büntetési tételek "nevetségesen alacsonyak", és a magyar államnak gondoskodnia kellene arról, hogy a gyárak érdemben számon kérhetők legyenek a környezetszennyező hatásokért. Ma már "akár több tízmilliárdos támogatást is kaphatnak ezek az üzemek, úgy, hogy ezért semmiféle vállalást nem kell tenniük" – folytatta Tetlák Örs. Elmondta, hogy javaslatuk alapján az akkugyárak árbevételük arányában kapnának büntetést, amikor szabálysértést követnek el.

Az LMP célja továbbá, hogy legyen részben vagy egészben előírható az állami támogatás visszakövetelése, súlyos vagy sorozatos szabálysértés esetén pedig véglegesen zárják be az érintett üzemeket.

Hirdetés
Hirdetés