Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lopásra tanította a gyerekeit Nyíregyházán

Szabolcsihír | 2024. 04. 18. | 08:16:10
Vádat emeltek az asszony ellen. +Videó
Lopásra tanította a gyerekeit Nyíregyházán
A biztonsági kamera mindent rögzített (Fotó: ugyészség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt azzal az anyukával szemben, aki gyermekeit felhasználva és ezzel erkölcsi fejlődésüket veszélyeztetve luxuscikkeket lopott a drogériából.

A Nyíregyházán átmeneti jelleggel tartózkodó dunántúli nő 2023 májusában a belvárosi drogériába azért ment három kiskorú gyermekével együtt, hogy onnan a gyermekei közreműködésével termékeket lopjon. A vádlott és az alig 7-8 éves gyermekei egy órát tartózkodtak az üzletben, nézelődtek, összehangoltan mozogtak, és a polcokra kirakott termékekből közel 40 ezer forint értékben napszemüvegeket, arckrémet és egyéb dekorkozmetikumokat tulajdonítottak el.

A nő gyermekei ruházatába, valamint a nála lévő táskába és kabátjába rejtette a termékeket, a kiskorú sértettek pedig végig figyelemmel kísérték az anyjuk tevékenységét, segítségére voltak az eltulajdonítani kívánt tárgyak elrejtésében, és maguk is tettek el árucikkeket a vádlott táskájába.

A vádlott cselekményével a nevelésből eredő kötelességét súlyosan megszegte, veszélyeztetve ezzel kiskorú gyermekei erkölcsi fejlődését, ezért előéletére is tekintettel az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, pártfogó felügyeletének elrendelésére, valamint figyelemmel a bűncselekmény jellegére foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt vádiratában.

Hirdetés
Hirdetés