Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Marco Rossi reálisan értékelte a kiszenvedett EB-részvételt

| 2023. 11. 17. | 13:18:02
Nagyon örülök a kijutásnak, de ahogyan kijutottunk, az nagyon stresszes, feszültséggel teli volt - mondta.
Marco Rossi reálisan értékelte a kiszenvedett EB-részvételt
Marco Rossi (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szófiában elért 2-2-es döntetlen, és az Eb-részvétel kiharcolása után Marco Rossi elmondta: nehéz felhőtlenül örülni egy ilyen stresszes és feszültséggel teli mérkőzés után.

– Őszintén szólva nem is emlékszem rá, hogy hány nagy helyzetet alakítottunk ki a vezető gólunk után, de mindet elpuskáztuk. Mindent megtettünk a célunk eléréséhez, de megnehezítettük a saját dolgunkat, butaságokat követtünk el a mérkőzésen. Szinte tipikus, hogy nem tudunk semmit sem elérni anélkül, hogy meg kelljen szenvedni érte – mondta a szövetségi kapitány. – Uraltuk a mérkőzést, rengeteg helyzetünk volt, összesen három lövést engedtünk az ellenfélnek, abból egy gól és egy tizenegyes volt. Nem voltunk okosak és érettek, mert képtelenek voltunk megőrizni az előnyünket és az emberelőnyünket is, nem olvastuk jól a mérkőzést. Végül szerencsések voltunk, a labdarúgás istene úgy döntött, megérdemeljük az egyenes ágon történő kijutást. Nagyon örülök a kijutásnak, de ahogyan kijutottunk, az nagyon stresszes, feszültséggel teli volt, ezért nehezen tudom élvezni a sikert. Ennek ellenére elképesztő dolgot vittünk végre, egy fordulóval a vége előtt egyenes ágon kijutottunk, ráadásul zsinórban harmadszor. Vasárnap, Montenegró ellen nemcsak a kijutást, hanem a csoportgyőzelemet is szeretnénk megünnepelni.

A magyarok vasárnap 15 órától a montenegrói válogatottat fogadják a Puskás Arénában a selejtezőcsoport utolsó fordulójában, pontszerzéssel az első helyüket is bebiztosítják az ötösben.

A G-csoport állása
1. MAGYARORSZÁG74313– 6715
2. Szerbia741213– 7613
3. Montenegró73228– 8011
4. Litvánia81348–14–66
5. Bulgária7345–12–73
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés