Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét a legjobb ötvenben a nyíregyházi teniszező

mti | 2024. 05. 06. | 09:28:42
Fucsovics Márton három helyet lépett előre.
Ismét a legjobb ötvenben a nyíregyházi teniszező
Három helyet lépett előre Fucsovics (Fotó: Faceboook/Fucsovics Márton)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, május 6-án, hétfőn kiadott világranglistáján.

Marozsán a második fordulóban búcsúzott a madridi 1000-es tornán, s így egy helyet lépett előre a két héttel ezelőtti pozíciójához képest, egyben pályafutása legjobbja a 36. hely.

Fucsovics a múlt héten negyeddöntős volt Cagliariban, s bár erre a mérkőzésre nem tudott kiállni kisebb sérülése miatt, így is hármat előrelépett a korábbi helyezéséhez képest.

Az olimpiai részvételhez június 10-én kell - alapesetben - az első 56-ban lenni a világranglistán, ugyanakkor nemzetenként maximum négy játékos szerepelhet egyesben Párizsban, így további pozíciók is kvótát érhetnek majd.

A nőknél a legjobb magyar, Bondár Anna továbbra is a 95. Az első 200-ban rajta kívül a 15 helyet javító Udvardy Panna (136.), valamint Gálfi Dalma (141.) és Babos Tímea (196.) neve olvasható.

A férfiaknál változatlanul a szerb Novak Djokovic vezet - immár 424. hetét kezdi elsőként karrierje során -, a nőknél pedig a lengyel Iga Swiatek áll az élen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés