Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megállították Kaliforniában Fucsovicsot

| 2023. 03. 15. | 11:05:00
A nyíregyházi nem bírt a címvédővel a nyolcaddöntőben.
Megállították Kaliforniában Fucsovicsot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton kikapott a nyolcaddöntőben a címvédő Taylor Fritztől az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyében. A világranglistán 84. magyar játékos 24 órán belül másodszor lépett pályára, mivel az előző napon verte meg az ATP-rangsorban 63. szlovák Alex Molcant.

Kedden a 31 éves magyarra - aki először jutott a 16 közé 1000-es kategóriájú versenyen - a negyedik helyen kiemelt hazai kedvenc Taylor Fritz várt. A 25 esztendős amerikai remek formáját jelezte, hogy utóbbi tíz meccsén csak egyszer kapott ki, megnyerte a Delray Beach-i viadalt, Acapulcóban pedig elődöntős volt.

Első összecsapásukon kellemes meglepetésként a nyíregyházi teniszező diktálta a tempót, s ütőerőben és taktikában is felülmúlta az ATP-rangsor ötödik helyezettjét. Balszerencséjére éppen 4:5-nél produkálta az első gyengébb adogatógémjét, és a kaliforniai rivális az első bréklabdáját kihasználva szettelőnybe került.

A folytatásban Fritz egyre magabiztosabban irányított, kockázatosabb megoldásokat is bevállalt, miközben a magyar Davis Kupa-válogatott vezére küszködött az első szervákkal. A rivális ismét brékelt, majd egy 13 (!) perces és 21 labdamenetet hozó adogatójáték - benne három hárított bréklabdával - végén 3:0-ra elhúzott. Fucsovics ekkor bátor játékkal visszabrékelt, feljött 4:4-re, de ekkor újra elbukta a szerváját, majd az amerikai lezárta a meccset, amely 1 óra 40 percig tartott.    

Hirdetés
Hirdetés