Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meglőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt Nyitrabányán

| 2024. 05. 15. | 15:31:29
Ficót a mellkasán és gyomrán érhették a lövések.
Meglőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt Nyitrabányán
Robert Ficót akkor lőtték meg, amikor az emberek közé ment (Fotó: TASR)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meglőtték Robert Fico (Smer) kormányfőt a kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően május 15-én, szerdán délután - írja az Új Szó Online.

Ficót a helyi kultúrház előtt érté a támadás, ahol a kormányülést is tartották. A Denník N helyszíni tudósítója nem látta a lövést, csak a hangját hallotta, majd azt látta, amint a testőrök felemelik Ficót a földről, autóba helyezik, majd elviszik.

A Plus7Dní információi szerint Ficót a mellkasán és gyomrán érték a lövések. A lövések azután dördültek el, amikor a kormányülés végével Fico az emberek közé ment. Ekkor valaki azt kiabálta, „Robo, gyere ide”. Úgy tűnt, a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés.

A helyszínen három–négy lövést lehetett hallani. A Denník N-nek nyilatkozó egyik szemtanú látta, amint Fico a földre esik, ezután már csak véres sérülést látott a kormányfő mellkasán és fején. Hogy a sérülések milyen súlyosak voltak, nem tudta megállapítani.

A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínt és a környéket evakuálták. 

Frissítés: Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt - közölte a szlovák kormányhivatal sajtóosztálya.

Hozzátették: a kormányfőt tekintettel az életmentő beavatkozás sürgősségére és az intézmény közelsége miatt szállították Besztercebányára és nem Pozsonyba. "A következő órák sorsdöntőek lesznek" - írták a szlovák kormányfő közösségi profilján.