Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megöléssel fenyegette kiszemeltjét Nyíregyházán – enyhébb büntetést akar

Cívishír | 2024. 03. 24. | 11:31:21
Az utcán elbújt, és várt a nőre. Ezután lecsapott.
Megöléssel fenyegette kiszemeltjét Nyíregyházán – enyhébb büntetést akar
Hátulról támadt (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Ítélőtábla március 26-án távmeghallgatást tart annak a férfinak az ügyében, akit az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 szeptemberében emberölés bűntettének kísérlete miatt tíz év börtönbüntetésre, valamint tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott érzelmi kapcsolatot szeretett volna kialakítani a sértettel, azonban a nő ezt visszautasította. 2021 októberében a vádlott napközben nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd a sértett nyíregyházi lakásához ment, ahol az utcán megbújva várta, hogy hazaérjen. Amikor a sértett a lakása elé ért, a férfi hátulról megtámadta, egy korábban magához vett kapupánttal több alkalommal a fejét megütötte és közben megöléssel fenyegette. A sértett kiabálását egy közelben lakó észlelte, aki a nő segítéségére sietett. A vádlottat a földre teperte, így megakadályozta a további bántalmazást.

A sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a sértett életét kioltsa, annak elmaradása csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén múlott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés