Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megölte a férjét Demecserben – letartóztatták az asszonyt

Szabolcsihír | 2024. 04. 18. | 11:21:34
Két gyerek maradt félárván.
Megölte a férjét Demecserben – letartóztatták az asszonyt
Ebben a házban történt a tragédia (Fotó: TV2 Tények)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halált okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója május 18-ig elrendelte annak a nőnek letartóztatását, aki egy vita hevében halálosan megsebesítette a férjét.

A megalapozott gyanú szerint a házastársak között április 15-én a késő esti órákban szóváltás alakult ki, melynek során a gyanúsított egy konyhakéssel, a mellkasa bal felső részén megszúrta férjét. A nő – tettét követően – értesítette a mentőket, akik az időben érkező orvosi ellátás ellenére sem tudták megmenteni a férfi életét.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a cselekményét egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt alkalmazott 1 éves feltételes ügyészi felfüggesztés hatálya alatt követte el.

A jelen cselekménye kiemelkedő tárgyi súlyú – 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – emellett a gyanúsításban foglalt bűncselekmény vonatkozásában további bűncselekmény elkövetése körülményeinek tisztázása szükséges, így alappal lehet attól tartani, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárásban résztvevő személyeket, tanúkat jogellenesen befolyásolna vagy megfélemlítene, ezzel nehezítve a bizonyítást. Mindezek alapján a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be. 

Emberölés Demecserben: gyerekei szeme láttára szúrta le férjét
Az asszonyt őrizetbe vették.
Hirdetés
Hirdetés