Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Messze nem biztos a Legoland Nyíregyházán?

| 2017. 02. 28. | 17:47:00
A kizárólagos jog tulajdonosa, a Merlin Entertainment állítólag nem számol a szabolcsi megyeszékhellyel.
Messze nem biztos a Legoland Nyíregyházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az üzemeltető Merlin Entertainment egyáltalán nem tervezi, hogy Nyíregyházán nyisson központot - írja a Privátbankár.hu. De akkor mire adott a kormány közel 10 milliárdot? - teszi fel a kérdést a lap.

Nemrég futótűzként járta be a magyar sajtót a nyíregyházi fideszes polgármester, Dr. Kovács Ferenc Facebook-posztja, amelyben közli a bombasztikus hírt, miszerint Nyíregyházán megépül egy LEGOLAND Discovery Center élményközpont, amelyből Európában eddig összesen négy működik és óriási turisztikai vonzóerőt jelentene a városnak - írja a lap. Kovács Ferenc azt is közölte, hogy mindehhez a kormány 9,5 milliárd forint támogatást is ad, és több éves előkészítő munka előzi meg a folyamatot.

A lap megkereste a franchise tulajdonosát, a Discovery Centerek működtetését kizárólagosan gyakorló Merlin Entertainment vállalatot, melynek sajtóirodája válaszlevélben közölte: nem gondolkodik abban, hogy központot nyit Nyíregyházán:

"Merlin Entertainments currently has no plans on opening a LEGOLAND Discovery Centre in Nyíregyháza" azaz, a Merlin jelenleg nem tervezi, hogy Nyíregyházán bővít, pedig a hozzájárulásuk nélkül nem nyithat senki semmit, mivel ők a franchise tulajdonosai.

A Privátbankár.hu megkereste a nyíregyházi önkormányzatot is. A Városháza a válaszban kitér arra: "A Kormány a 1092/2017 kormányhatározat. A Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség Kiemelt Turisztikai Térség fejlesztéséről szóló határozatában döntött Nyíregyháza turisztikai fejlesztési elképzeléseinek támogatásáról"

"...a Kormány támogatta azt az elképzelését is a városnak, hogy egy egyedülálló, a tágabb térségben is nagy vonzásképességű attrakciót hozzon létre, így 9,5 milliárdos keretet biztosít arra, hogy komoly tárgyalópartnerként kereshessük meg azt a nemzetközi vállalatcsoportot, amely az építkezéshez és üzemeltetéshez szükséges jogokat birtokolja."

A lap következtetése szerint: "a bejelentett beruházáshoz képest egyelőre még szó sincs arról, hogy a Legoland Discovery Center egyáltalán megépülhet. Annyi történt, hogy a kormány adott egy zsák pénzt, hogy legyen mivel tárgyalóasztalhoz ülni és meggyőzni a Merlint, akik viszont nem nagyon terveznek Nyíregyházával."

A Szabolcsihír a polgármester csütörtöki, közgyűlési bejelentését követően hétfőn megkereste a városháza sajtószolgálatát azzal, holgy szeretnénk bővebben írni a Nyíregyházára tervezett Legoland Discovery Centerről, illetve kíváncsiak voltunk arra is, hogy a város melyik részére tervezik az élményközpontot. Rendes Sándor szóvivőtől az alábbi választ kaptuk: "Egyelőre a bejelentésnél többet nem mondhatunk, természetesen a részletekkel jelentkezni fogunk."

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés