Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Molotov-koktélt dobott haragosa szabolcsi házára – 13 év fegyház

Szabolcsihír | 2024. 06. 06. | 16:32:35
Az ítélet nem jogerős.
Molotov-koktélt dobott haragosa szabolcsi házára – 13 év fegyház
A lakók oltották el a tüzet (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés bűntettének kísérlete miatt tizenhárom év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte június 6-án a Nyíregyházi Törvényszék azt a vádlottat, aki Molotov-koktélt dobott haragosa házára.

Az ítélet tényállása szerint a vádlott 2022. július 22-én egy Szabolcs vármegyei település utcáján összeverekedett a sértettel és annak testvérével, majd két nappal később, az éjszakai órákban azzal a céllal, hogy e tettlegesség miatt elégtételt vegyen, elment a sértett és a családja által lakott lakáshoz.

R.Cs. vádlott magával vitt egy benzinnel teli üvegpalackot is, aminek a nyakába egy papírt tett, majd azt meggyújtotta, és az így készült Molotov-koktélt a ház homlokzatára dobta.

A palack darabokra tört, lángra lobbantotta a stablondeszkát és egy műanyag burkolatú elektromos kötődobozt, továbbá a kiömlő benzin meggyújtotta a szomszéd udvarán álló trambulint is. A házban tartózkodók észlelték a tüzet és az égő szarufát vízzel eloltották.
A vádlott által előidézett tűz a sértettek életét közvetlenül veszélyeztette, a halálos eredmény kialakulását csak a sértett tűzoltása akadályozta meg.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért, addig a vádlott enyhítésért, védője pedig eltérő minősítésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés