Hirdetés
Hirdetés

Na, most hogy készüljön az ember?!

| 2022. 06. 02. | 20:45:00
Napsütés, zápor, zivatar – így alakul a hétvége időjárási szempontból.
Na, most hogy készüljön az ember?!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napsütésre és zivatarokra is készülni kell az ünnepi hosszú hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet június 2-án juttattak el az MTI-hez.

Június 3-án sok lesz a napsütés, de a délnyugati megyékben délelőtt előfordulhat egy-egy zápor. Estefelé a nyugati megyékben egyre több gomolyfelhő képződik, és a Dunántúlon már többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, amelyet felhőszakadás kísérhet. A leghidegebb órákban általában 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, de az északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Június 4-én egy nyugat felől átvonuló felhőzetből kiterjedt zivatartevékenység várható, felhőszakadások is lehetnek. A csapadékzóna mögött többnyire gomolyfelhős, napos idő valószínű, délután már inkább csak a keleti tájakon eshet. A szél megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 14 és 19, délután 24 és 31 fok között alakul.

Június 5-én általában napos időre lehet számítani. A nyugati országrészben estefelé már kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél megélénkül, zivatarok környezetében meg is erősödik. A minimumok általában 14 és 18 fok között alakulnak, de az északi völgyekben 10-13 fokot is mérhetnek. A nappali csúcsértékek 25 és 30 fok között valószínűek.

Június 6-án az ország keleti felében többnyire napos, csapadékmentes idő várható.A szél megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik. Hajnalban 12-17 fok valószínű, de az északi völgyekben 8-11 fok is lehet. A csúcsértékek 24 és 29 fok között várhatók – olvasható az előrejelzésben.

Hirdetés
Hirdetés