Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz napjuk volt a szabolcsi tűzoltóknak

| 2024. 02. 28. | 09:12:24
Fehérgyarmaton egy fél napig küzdöttek.
Nehéz napjuk volt a szabolcsi tűzoltóknak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sajnos több balesethez és tűzesethez kellett riasztani a lánglovagokat február 27-én, kedden - közölte a katasztrófavédelem szabolcsi igazgatósága.

  • Tűz ütött ki egy mintegy ezerhatszáz négyzetméter alapterületű csarnokban Fehérgyarmatnál, tegnap kora délután. Az épületben építőipari anyagokat, különböző gépeket tároltak. A fehérgyarmati, mátészalkai és nyírbátori hivatásos tűzoltók, huszonöt beavatkozó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett összesen hét vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A munkálatok során az egységek több gázpalackot vittek ki az épületből. Személyi sérülés nem történt.
  • Gázszivárgást észleltek egy tiszavasvári családi ház udvaránál a tulajdonosok, egy használaton kívüli gázcsonknál. A helyi önkormányzati tűzoltók a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig a helyszínt biztosították. A szolgáltató munkatársai a tömítést kicserélték, a szivárgást megszüntették.
  • Két személygépkocsi ütközött össze az M3-as autópálya 248-as kilométerszelvényénél, Nagykálló térségében tegnap kora este. A Vásárosnamény felé vezető oldalon történt baleset után a nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők két embert könnyebb sérülésekkel láttak el a helyszínen, kórházba senkit nem szállítottak. Az érintett szakaszon a műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés idejére egy sávon haladt a forgalom. 
  • Több szabadtéri tűz keletkezett tegnap Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Kótajban, a Vasút és Hunyadi utca között ötszáz négyzetméteren lángolt a száraz fű, a rakamazi Nefelejcs utca egyik üres telkén kétszázötven négyzetméteren égett az aljnövényzet. A 3635-ös útnál, Nyírteleknél kétszáz négyzetméteren, Geszteréd és Balkány között tíz négyzetméteren égett a száraz fű. A helyszíneken a nyíregyházi hivatásos, a rakamazi önkéntes, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a szabadtéri lángokat.
  • Lerakódott korom izzott egy tiszavasvári, Szabó Magda utcai családi ház kéményében. A helyi önkormányzati tűzoltók az izzó részeket kéziszerszámokkal távolították el. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés