Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem teljesül a megállapodás: figyelmeztették a MOL képviselőit

MTI | 2024. 04. 11. | 20:00:52
A régiós átlagnál mintegy 7-9 százalékkal drágább az üzemanyag.
Nem teljesül a megállapodás: figyelmeztették a MOL képviselőit
A benzin átlagára jelenleg 644 forint (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter április 11-én behívatta a hivatalába a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), köztük a MOL képviselőit a belföldi piacon kialakult magas üzemanyagárak miatt – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárgyaláson a felek áttekintették a belföldi üzemanyag-ellátásra és az üzemanyagok árára ható nemzetközi eseményeket és gazdasági folyamatokat. A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

A közlemény szerint jelenleg a benzin 644 forintba, a gázolaj 658 forintba kerül literenként, vagyis a régiós átlagnál mintegy 7-9 százalékkal drágább mindkettő.

A miniszter felhívta a figyelmet arra a korábbi megállapodásra, miszerint az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kell lenniük. Ennek alapján figyelmeztette az ágazati szereplőket arra, hogy nem tartják be a vállalásaikat. Hangsúlyozta: határozott elvárás, hogy az üzemanyagáraknak – teljesítve a megállapodást – a lehető leghamarabb a régiós középmezőnybe kell kerülniük. Nagy Márton tájékoztatta a feleket, hogy ennek érdekében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a közeljövőben olyan nyilvános, a regionális üzemanyagárakat monitorozó rendszert alakít ki, amely rendszeresen bemutatja az árkülönbségeket, így referenciapontként fog szolgálni a megállapodás betartására, nyomonkövetésére és ellenőrzésére vonatkozólag – olvasható a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés