Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán életre keltik a Star Wars-hősöket

| 2017. 06. 06. | 16:43:00
Rendhagyónak ígérkezik a 88. Ünnepi Könyvhét.
Nyíregyházán életre keltik a Star Wars-hősöket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zalán Tibor József Attila-díjas költő lesz a díszvendég 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok nyíregyházi megnyitóján; a rendezvény három napja alatt több mint húsz íróval és költővel találkozhatnak az érdeklődők, és a Star Wars-történetek hősei is megelevenednek.

A rendezvénysorozat célja idén is az olvasás és a könyvek népszerűsítése, Nyíregyháza kulturális hagyományainak felidézése lesz, emellett a könyvhét programjait szeretnék egy különleges irodalmi fesztivállá alakítani

- közölte Tomasovszki Anita, a szervező Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a rendezvény ünnepélyes megnyitója csütörtök délután kezdődik fúvószenekari és mazsorett-nyitánnyal a Kossuth téren, a díszvendég Zalán Tibor József Attila-díjas költő lesz. A közönség az író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, felolvasások és dedikálások keretében találkozhat többek között Petőcz András költő-szerkesztővel, Schein Gábor íróval, Hegyi Barbara színésznővel, valamint a helyi irodalmi élet szereplőivel, mások mellett Nagy Zsuka, Lefler György, Balla M. Anna, Tarczy Gyula, Kováts Judit, Bodnár István és Sipos Lászlóval írókkal. A programokat zenei együttesek koncertje színesíti.

A nyíregyházi rendezvény különlegessége, hogy Megelevenedett könyvlapok címmel életre keltik a Star Wars-történetek hőseit,

a jelmezbe öltöző vállalkozó kedvűek közül a legjobbakat a jövő héten kedden megrendezendő díjátadón ismerik el. A kultikus filmsorozat mellett angol és magyar nyelven számos könyv és novella jelent meg, amelyek a könyvhét alatt is folyamatosan kölcsönözhetőek lesznek a könyvtárban. A rajongókat ezen kívül meglepetéssel is várják a szervezők.

 A könyvhéthez kapcsolódóan lesz kötészeti és szablyavívó-bemutató, könyvcsere-akció, kézműves foglalkozás, mesefotózás, a gyerekek kipróbálhatják a népi fajátékokat. Hétfőn megtartják a hagyományos zenés irodalmi délutánt a Vásárosnaményban horgonyzó Tiszavirág tanyahajón, a könyvtárba a könyvhét napjain ingyenesen lehet majd beiratkozni és meghirdetik az ilyenkor szokásos amnesztiahetet is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés