Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot

telex.hu | 2024. 05. 15. | 14:52:50
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Kartonpack végre sínre kerülhet (Fotó: Google/Kiss Balázs)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az állam eladta a debreceni Kartonpackot, Magyarország egyik legjelentősebb csomagolóanyag-gyártó vállalatát, amelyet a koronavírus-járvány alatt kommandósokkal foglalt el - írja a Telex

A lap emlékeztet rá, a kormány a Covidra hivatkozva előbb állami felügyelet alá vonta a céget, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt tette meg tulajdonossá. Most pedig újabb tulajdonosváltás van folyamatban, úgy tűnik, hogy az állam eladta a Kartonpackot egy nyíregyházi cégnek, a Color Pack Zrt.-nek, bár a tranzakció hivatalosan még nem ment végbe, a cégbíróság hiánypótlást rendelt el.

A Telex megkereste a Color Packot vezető Zsukk Lászlót, aki elmondta, hogy a nyíregyházi és a debreceni cég nagyon régóta ismerte egymást, sokszor segítették ki egymást a múltban, így Zsukk László elmesélése szerint, amikor 2023 közepén megtudta, hogy az MNV zárt körű, meghívásos pályázaton eladja az általa 4 évig birtokolt érdekeltségét, beajánlották magukat. A vezérigazgató nem tudja, hogy hányan adtak be végül ajánlatot, de 2023 októberében már arról kapott értesítést, hogy az övék volt a legmagasabb ajánlat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora volt a vételár, bár vélhetően az államnak ezt majd közzé kell tennie, de Zsukk László szerint a cég méretéhez képest igen nagy terhet jelentett, de nagyon hisz abban, hogy megéri.

Hirdetés
Hirdetés