Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi Egyetem: jövőtervezés a stabilitás jegyében 

| 2021. 10. 06. | 15:23:00
Magasabb fokozatra kapcsolhatnak, jelentette ki a kuratóriumi elnök.
Nyíregyházi Egyetem: jövőtervezés a stabilitás jegyében 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aláírták október 6-án azt a keretmegállapodást és közfeladat-finanszírozási szerződést, amelynek eredményeként soha nem látott fejlesztési lehetőségek nyílnak meg a Nyíregyházi Egyetem előtt; a modellváltás egyszerre jelent lehetőséget, felelősséget és értékrend alapú fejlődést mind a felsőoktatási intézmény, mind a régió számára – hangsúlyozta Mészáros József.

A kuratóriumi elnök elmondta: a Nyíregyházi Egyetem folytatni kívánja értékteremtő munkáját a régió fejlesztése érdekében, ehhez azonban három fő tényezőre van szükség: sikeres diákokra, sikeres dolgozókra és sikeres kutatókra. Motiváltak vagyunk – tette hozzá –,, hogy minden eszközzel támogassuk őket ezen az úton. A kormánnyal közös vállalásunk nem szól kevesebbről, mint hogy évtizedes távlatokig előre tekintve biztosítja a fenti célokat támogató védőhálót.

[Beillesztett cikk: Harminckétmilliárd forint 5 év alatt a Nyíregyházi Egyetemnek]

A szerződés és megállapodás mögött felsejlik egy versenyképes, a jövő sikeres nemzedékét kinevelni képes egyetem fejlődési íve – folytatta –, ehhez azonban sok munkára lesz szükség. – Azon fogunk dolgozni, hogy a munkahelyi körülmények és a jövedelmek színvonala a korábban vázoltakhoz képest is javuljanak. A kiszámítható finanszírozás nemcsak biztonságot és tervezhetőséget tesz lehetővé, de a mintegy megduplázott támogatásnak köszönhetően az egyetem fejlődése magasabb fokozatra kapcsolhat. Fontos célkitűzésünk a hallgatói lemorzsolódás csökkentése, ezért is mérföldkő, hogy a következő években nagyságrendekkel fog emelkedni a hallgatói juttatásokra fordítható összeg, de várhatóan további bérfejlesztésekre is lehetőség nyílik majd – emelt ki Mészáros József. 

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közölte: „nap mint nap látják a magyar elme és kreativitás diadalmenetét a világban, ezért is helyezték az embert, mint szereplőt a modellváltás folyamatának középpontjába” . – Olyan struktúrát kívántunk létrehozni, amellyel a magyar fiatalok az államilag támogatott felsőoktatásból a munkaerőpiacra lépve a jövő valódi nyerteseivé válhatnak és a legjobb esélyekkel indulhatnak az életben – hangsúlyozta. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés