Hirdetés
Hirdetés

Online csalás: egy sárvári nőt vert át két szabolcsi

police.hu | 2024. 05. 25. | 11:28:34
Beismerő vallomást tettek.
Online csalás: egy sárvári nőt vert át két szabolcsi
Egymillió forintot vettek le a nő számlájáról (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vevőből online csalás áldozata lett egy sárvári nő. A nyomozók két Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben pénzmosás miatt folytatnak eljárást.

Egy közösségi oldalon hirdetett termékre jelentkezett vevőként az a sárvári nő, akinek az online csalók több mint 1 millió forintot emeltek le a számlájáról. Az állítólagos eladó az adásvétel részleteinek egyeztetése során egy linket tartalmazó e-mailt küldött a vevőnek, amely látszólag egy banki oldalnak tűnő honlapra navigált. Ott a nő kiválasztotta a számlavezető pénzintézetét, majd vesztére megadta a bankkártyaadatait is. A csalók így pár kattintással már tovább is utalták a számláján lévő pénzt, majd később azt több részletben le is vették egy ATM-nél.

A rendőrök a nyomozás során azonosították azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nőt és férfit, akik a kicsalt pénzt levették a bankautomatánál. Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket pénzmosás bűntett elkövetése miatt. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni:  

  • Soha ne kattintson idegenek által küldött linkre!
  • Mindig legyen körültekintő, ha online felületen vásárol! Amennyiben megoldható, ragaszkodjon a személyes átadás-átvételhez!
  • Ha mégis elkerülhetetlen az előre utalás, akkor lehetőleg csak megbízható honlapról vagy általunk ismert személytől vásároljon!
  • Ha az utalást választja, akkor saját maga írja be számlavezető bankja honlapcímét, és onnan lépjen be netbanki felületére!
  • Ha a csalók mégis sikerrel jártak, azonnal vegye fel a kapcsolatot a bankja ügyfélszolgálatával, és tegyen feljelentést a rendőrségen!
Hirdetés
Hirdetés