Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Otthonában győzte le a DVSC a Kisvárdát

civishir.hu | 2024. 03. 30. | 16:42:31
Egy gyors góllal a hazai csapat szerzett vezetést, majd beindult a Loki-henger.
Otthonában győzte le a DVSC a Kisvárdát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sportolásra kiváló, szinte nyári melegben fogadta a DVSC együttesét a Kisvárda a Várkerti Stadionban március 30-án az OTP Bank Liga Nemzeti Bajnokság első osztálya 26. fordulójában. A találkozó előtt a házgazda csapat a tabella 11., kieső helyén tanyázott, és ennél följebb győzelemmel sem kerülhetne, hiszen a lemaradása kilenc pont a 10. helyezett ZTE mögött. Míg a debreceni gárda győzelmével a Puskás Akadémiától visszavenné a tabella negyedik helyét, és megerősítené pozícióját a dobogóért folytatott harcban. A DVSC egyébként eddig 16 ponttal gyűjtött többet ellenfelénél. A találkozó érdekessége, hogy a Loki akár hazai pályán is érezhette magát, hiszen mintegy 300 drukkere kísérte el kedvenceit a szabolcsi kisvárosba. A dobokkal, kereplőkkel felszerelt Debrecen-szimpatizánsokkal szemben jó kéttucatnyi hazai drukker biztatta a Kisvárda csapatát.

Vad II. István játékvezető sípjelére a fehérben játszó DVSC indította útjára a labdát. A Kisvárda pirosban játszott. Az első percekben többet birtokolta a labdát a hazai csapat, Camaj balról érkezett beadására nem volt érkező, de a debreceniek labdakezelés-biztonságát jelezte, hogy a centerezett labdát három védő sem tudta lekezelni. Az 5. percben aztán megszerezte a vezetést Mesanovic a hazai csapatnak. Egy jobb oldalon vezetett támadásból a középre ívelt labdát azalapvonal mellől Camaj továbbította vissza a védő nélkül maradt Mesanovic elé, aki 12 méterről, a kapufa érintésével a jobb alsóba lőtt. (1–0) A bekapott gól után „megérkezett” az öltözőből a debreceni csapat; felgyorsította játékát, térfelére szorította és masszív védekezésre kényszerítette ellenfelét. Idővel a helyzetek is jöttek, az oldalról beívelt, vagy Vajda középre cselezéséből centerezett labdák feladták a leckét a piros mezeseknek. Ha labdát szerzett a Várda, a DVSC játékosai már a térfelükön letámadták, hibára kényszerítették a hazaiakat. Így a játék képe hosszú ideig nem változott. A félidő közepére valamelyest csökkent az iram, de továbbra is az történt a pályán – a gólt leszámítva –, amit a DVSC akart.

A 27. perc környékén egy eladott labdából vezetett hazai támadásból szöglethez, majd gyorsan utána még kettőhöz jutott a Várda, ezeknek azonban egyike sem volt veszélyes. Bő félóra elteltével kijött a szorításból a Várda, és egy beívelt labdával gólhelyzetig is eljutott, a Loki védői, kis szerencsével, de tisztáztak. Unalmas percek következtek, elképzelés nélküli, pontatlan passzokkal teli játék folyt a két tizenhatos között. Aztán a 39. percben egy csodálatos egyéni akció végén Vajda bevágta az egyenlítőgólt. A jobb szélen játszó fiatal debreceni középpályás kapott egy hosszú indítást, a kapu felé cselezett, majd a vele szemben felálló négy védő és a kapu közepén álldogáló Kovácsot 8 méterről megeresztett lövésével alaposan meglepte, a labda pedig középmagasan a hosszúba csapódott. (1–1) A félidő hátralévő részében és a kettő perc hosszabbításban is támadott a Loki, több helyzete is volt, gól azonban nem született.

A második félidőt mindkét csapat nagy elánnal kezdte, de ebben a küzdelmes játékban inkább a DVSC-nek állt a zászló. Bárány ki is hagyott egy ordító helyzetet, az elé pattant labdát tök egyedül 2 méterről nem tudta a hálóba továbbítani. Bár a hazaiaknak is voltak támadásaik, azok erőtlenek, lassúak, körülményesek voltak, és elhaltak a tizenhatos előtt; míg a Debrecen lendületes akcióit többször csak szabálytalanságokkal tudták megállítani, ott viszont a befejezés hibázott. Egészen az 54. percig, amikor fordított a Loki. Az alacsony termetű, villámgyors szélső, Domingues a jobbról belőtt labdát 6 méterről fejelte a kapu közepébe. (1–2) A hazai csapatban a zavarodottság jelei látszottak, miközben a szurkolótábora felé támadó Debrecen sorra vezette támadásait. A játékban nagyon benne volt az újabb vendég gól. A 60. percben hármat cserélt a Várda vezetőedzője. Ez néhány percre lendületet, tüzet hozott a szabolcsi csapat játékába, ami arra volt elég, hogy kiegyenlítetté vált a mezőnyjáték. A kapu előtt azonban továbbra is a Loki volt a veszélyesebb. Jobbról egy beadásból Domingues fejelt 8 méterről centikkel a bal kapufa mellé. A félidő közepére ellaposodott a játék, a Kisvárda temérdek labdapasszolási hibát vétett, egyetlen támadást sem tudott felépíteni, a DVSC biztonsági játékot mutatott, magabiztosabban járatta a labdát. A félidő végére magára talált a Várda, meg tudta tartani a labdát, el tudott jutni ellenfele büntetőterületére, helyzete azonban nem volt. Míg a másik oldalon, ütemet váltva a Loki is, két hatalmas védése is volt Kovácsnak. A Várda természetesen nem adta fel, egy szöglet után Matic fejelt közelről külső kapufát. A 90. percben el is dőlt a meccs. Bent a Debrecen harmadik gólja. A debreceniek labdát csentek a félpálya közelében, a balról érkezett beadást a kaputól 13 méterre védő nélkül ácsorgó Manrique a jobb felsőbe lőtte nagy erővel. (1–3)  

Az ötperces hosszabbításban egy Kisvárda javára megítélendő büntető VAR-vizsgálata miatt percekig állt a játék. A spori, miután a képernyő elől visszatért a játéktérre, kirúgást ítélt. A hátralévő percekben a piros mezesek támadtak, gólhelyzetük azonban nem volt.

Srdjan Blagojevic (DVSC): Elégedett vagyok a mai mérkőzéssel, gratulálok a játékosoknak, megérdemelt győzelem ez, arányban volt egymással a játék és a végeredmény. A mérkőzés elején nem volt könnyű, a Kisvárda változtatott a játékán, ehhez alkalmazkodni kellett, ezért is kaptunk korán gólt, ezzel elment az első 15 perc. Idegesek is voltunk, nagyok voltak az elvárások, de jól reagáltunk a korán kapott gólra, utána kontrolláltuk a játékot. Vajda gyönyörű gólt lőtt, 1-1-es állással mentünk pihenőre a félidőben. A második játékrészben könnyebb volt játszani, lekerült a nyomása vállunkról, taktikánkon is változtattunk. Hamarabb is eldönthettük volna a találkozót, örülök a jó játékunknak, és annak is, hogy ez a teljesítmény győzelemmel is párosult. A Kisvárda nem rossz csapat, sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültek, megérdemlik azt, hogy az első osztályban játszanak.

Feczkó Tamás (Kisvárda): Jól kezdtük a mérkőzést, a vezető gólunk után több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, de a válogatott játékosunk nem merte vállalni az egy egy elleni csatát, és ezen elment a gólhelyzet. A félidő többi részében hiába birtokolta többet a labdát a Debrecen, helyzetük nem nagyon volt. Nyíltabb játékot kellett volna bevállalni a második félidőben, kockáztatva azt, hogy a Debrecen lekontráz bennünket. Szintén bosszantó, hogy nem tudtunk 25-26 méterről kapura lőni. A mérkőzés fordulópontja az volt, amikor a félidő végén a kapufáról kifelé pattant a játékosunk labdája.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 1-3 (1-1)
Kisvárda, v.: Vad II.
gólszerzők: Mesanovic (5.), illetve Vajda (39.), Domingues (54.), Manrique (90.)
sárga lap: Ötvös (23.), Cipetic (52.)
Kisvárda: Kovács M. - Széles (Wellington Nem, 73.), Jovicic, Ötvös - Navratil, Cipetic, Nikolov, Lucas (Melnyik, 58.), Camaj (Spasic, 58.) - Makowski (Matic, 58.), Mesanovic (Ilievszki, 68.)
Debrecen: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 68.) - Vajda (Szécsi, 78.), Dzsudzsák (Manrique, 87.), Domingues (Bódi, 78.) - Bárány

Az állás:
1FERENCVÁROSI TC241644622352
2PAKSI FC251555442950
3FEHÉRVÁR FC261349433643
4DVSC261169403239
5PUSKÁS AKADÉMIA FC269107382937
6MTK BUDAPEST2610610354936
7DVTK2510510404235
8KECSKEMÉTI TE2610412374034
9ZTE FC269512415132
10ÚJPEST FC259412334931
11KISVÁRDA MASTER GOOD266218274420
12MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC255515244020
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés