Hirdetés
Hirdetés

„Pedofilvédő Novák Katalin” – olvasható a Sándor-palotához vitt molinón

Cívishír | 2024. 02. 04. | 13:11:31
A Momentum tüntetést szervez.
„Pedofilvédő Novák Katalin” – olvasható a Sándor-palotához vitt molinón
Momentumosok a köztársasági elnök hivatala előtt (Fotó: Momentum)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Momentum politikusai és aktivistái február 4-én délelőtt elbontották a Karmelita előtti kordonokat és átvitték a Sándor-palota, a köztársasági elnök hivatala elé, majd Pedofilvédő Novák Katalin feliratot lógattak rá amiatt, mert Novák Katalin egy pedofil bűncselekményben résztvevőnek adott kegyelmet – közölte a párt sajtóosztályára hivatkozva a HVG.

Mint ismert, Novák Katalin a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének adott a napokban kegyelmet, akit kényszerítés és vesztegetés miatt ítéltek el abban az ügyben, amelyben a volt igazgató 8 évet kapott kiskorúak szexuális zaklatásáért. A helyettes a vád szerint tisztában volt azzal, hogy mi történik a gyerekekkel, és az egyik áldozat nevében hamis vallomást írt. Az igazgatóhelyettest 3 év négy hónapra ítélték el.

A Momentum lemondásra szólította fel Novák Katalint, az ellenzék határozati javaslattal készül, petíciót indított.

Dobrev Klára szerint ez Novák szégyene, "Novák Katalin pedig a mi közös szégyenünk", Ungár Péter szerint az egyetlen helyes dolog, amit Novák tehet, hogy visszavonja "gyalázatos döntését", de minimum kiadja az okokat. Az ugyanis nem nyilvános. A vasárnapi akció során Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője a többi között arról beszélt, Novák Katalin elvesztette maradék méltóságát is a köztársasági elnöki szerepében.

A párt jogászai vizsgálják, hogyan lehet elérni azt, hogy a mindenkori köztársasági elnöknek indokolnia kelljen, kinek és miért ad kegyelmet. Az ügy miatt jövő héten tüntetést is szervez a párt a Sándor-palota elé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés