Hirdetés

Polgár és Mezőkeresztes között lezárták az M3-ast!

| 2022. 12. 15. | 12:24:00
Terelik a forgalmat.
Polgár és Mezőkeresztes között lezárták az M3-ast!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elsődleges adatok szerint december 15-én egy veszélyes anyagot szállító moldáv felségjelzésű kamion meghibásodott. A rendőrség a műszaki mentés idejére 10.50-től lezárta az M3-as autópályát mindkét irányban, a 138-as kilométertől a 174-es kilométerig, azaz a polgári csomóponttól Mezőkeresztesig. A rendőrség a forgalmat a 35-ös, 3-as számú főútra útra terelte.

A katasztrofavedelem.hu tájékoztatása szerint a veszélyes anyag az úttestre került. A helyszínre a miskolci, a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek egy földútra kísérték le a kamiont, ahová egy mentesítő járművet várnak, amelynek tartályába felfogják a veszélyes anyagot.

A katasztrófavédelem mobil laborja Hejőkürt település utcáin ellenőrzi a levegő minőségét. Más egységek a környéken gázérzékelővel vizsgálják, került-e a levegőbe a veszélyes anyagból, de eddig nem mértek semmilyen értéket.

Frissítés: Az M3-as autópályán a korábbi burkolatszennyeződés miatt továbbra is zárva tartják a Vásárosnamény felé vezető oldalt a 139-es jelű Mezőnagymihály/Mezőkeresztes és a 175-ös Polgár csomópont között.

Jó hír, hogy a Budapest felé vezető oldalt Polgárnál már megnyitották, így a Nyíregyháza, illetve Debrecen felől érkezőknek már nem kell kerülni. Viszont a Budapest irányából érkezők továbbra is a 3-as főút – Nyékládháza - 35-ös főút - Polgár útvonalon tudnak kerülni. Aki teheti, a Vásárosnamény felé vezető oldalon már Füzesabonynál a 114-es jelű kijáratnál, vagy később Mezőkövesdnél a 128-as km-nél térjen le, mert a mezőnagymihályi kijárat (139 km) előtt több km-es a torlódás. Fontos információ, hogy az M30-as autópályán a Miskolc irányából érkezőket a 6-os kijáratnál még leterelik a pályáról Emőd felé. A kerülőutakat sokan használják, ezért a környező települések belterületén is torlódásra kell számítani, elsősorban Emődön, Tiszaújvárosban, Gelejnél és Igricinél.