Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Polgári védelem világnapja: szabolcsi polgármestereket, közterület-felügyelőt méltattak

katasztrófavédelem | 2024. 03. 01. | 14:47:57
Elismeréseket vehettek át.
Polgári védelem világnapja: szabolcsi polgármestereket, közterület-felügyelőt méltattak
Elismerték munkájukat (Fotó: katasztrófavédelem)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg, de csak húsz évvel később, 1992-ben határoztak a polgári védelem világnapjának megtartásáról. Az akkori felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. Március elsején a polgári védelmi nap alkalmából megtartott vármegyei katasztrófavédelmi ünnepségen Gyenge László alezredes, polgári védelmi főfelügyelő tartott beszédet. Hangsúlyozta, az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a katasztrófavédelem, azon belül a polgári védelmi szakterület felkészültsége is megkérdőjelezhetetlen. Kiemelte: „Az emberekben a biztonság iránti vágy mindig létezett. A polgári védelemnek az idők folyamán, a változó társadalmi igények és a veszélyeztető hatások mentén többször is átalakult a feladatrendszere. Alapvető célkitűzése azonban, az életben maradás feltételeinek biztosítása a mai napig változatlanul megmaradt.”

Az ünnepségen Nagy József ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adott át elismeréseket. A katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért elismerésben részesült:

  • Tiszabecs nagyközség polgármestere, Lőrincz Gusztáv,
  • Tiszadada község polgármestere, Mizser Zsolt,
  • Nagyecsed város közbiztonsági referense, Murguly Krisztián,
  • Kisvárda város közterület-felügyelője és közbiztonsági referense, Szoboszlai István.
  • A polgári védelem napja alkalmából, munkaköri feladatai példamutató teljesítéséért elismerésben részesült Popovics István Mihályné és Lóránt Szabolcsné.
Az ünnepségen megjelentek (Fotó: katasztrófavédelem)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés