Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött maradnak a demecseri útonállók

| 2020. 03. 06. | 11:27:00
Kifosztották kiszemeltjüket.
Rács mögött maradnak a demecseri útonállók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója március 6-án elrendelte B.Zs. és L.A. gyanúsítottak letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Sterné Deák Tünde, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője. A kér férfi ellen rablás miatt indult eljárás. Anem jogerős végzés szerint április 6-ig letartóztatásban maradnak.

Mint arról beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint B.Zs. és L.A. együtt utazott március 2-án a Záhonyból Nyíregyházára tartó személyvonaton, amikor a kalauz a nyírbogdányi vasútállomáson leszállította őket, mert nem váltottak menetjegyet.

[Beillesztett cikk: Ugorj ki a cipődből! - utasították az útonállók ]

A peronon B.Zs. felszólította a sértettet – akit szintén leszállított a kalauz-, hogy „ugorj ki a cipődből”. Ezt a kérést a férfi megtagadta, mire a gyanúsítottak fenyegető hangnemben felszólították, hogy pakolja ki a zsebeit. A sértett ennek sem tett eleget, ezért a két férfi veréssel fenyegetőzött. B.Zs. ekkor megrúgta a sértett jobb combját, aki ettől elvesztette egyensúlyát és a sínekre lépett.

A férfi futva megpróbált elmenekülni a gyanúsítottak elől, de utolérték. B.Zs. a földre rántotta, lefogta, míg L.A. átkutatta a zsebeit és kivetette a benne lévő 40.000 forint értékű mobiltelefont, pénztárcát, iratokat és kulcscsomót, majd elindultak az állomás irányába. Ezután a sértett a földről felállt, a gyanúsítottak után ment és megpróbálta visszakérni az értékeit, azonban a két férfi ismét megfenyegette, hogy megverik.

A gyanúsítottak csak a mobiltelefont tartották meg, a többi értéket eldobták, azokat a sértett megtalálta.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés