Hirdetés

Rendőrautónak rohant, most börtönt kérnek rá

| 2022. 10. 20. | 14:47:00
A jogosítvány nélküli autós menekülés közben okozott balesetet.
Rendőrautónak rohant, most börtönt kérnek rá
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jogosítvány nélküli autós menekülés közben okozott balesetet.Vádat emeltek azzal a 21 éves férfival szemben, aki márciusban a rendőrök elől menekülve frontálisan ütközött rendőrautóval Miskolcon – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. 

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja a férfit.

A vádirat szerint a terheltet Miskolcon közúti ellenőrzést végző rendőrök akarták megállítani, ám ő a sebességét fokozva, több közlekedési szabályt is megszegve menekülni kezdett. Az intézkedő rendőrök egyike felismerte a gépkocsiban azt a járművet, amelyet egy hónappal korábban megállásra intett, azonban a sofőr elhajtott a helyszínről. A vádlott – érvényes vezetői engedély nélkül, egy lengyel rendszámú személygépkocsival – a megengedett 50 helyett hozzávetőleg 120 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedett, amellyel az üldözésébe bekapcsolódó, szintén megkülönböztető fényjelzést használó, szemből érkező rendőrautónak a záróvonalat átlépve frontálisan nekiütközött. Ezt követően kiszállt a járműből, majd segítségnyújtás nélkül az út menti füves területre futott.

A baleset következtében a szolgálati autóban utazó két rendőr és az elkövető egyik utasa súlyos sérüléseket, míg a másik utas könnyű sérülést szenvedett.