Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rétvári Bence: nincs gond az idei tankönyvellátással

| 2022. 08. 01. | 13:05:00
Azt ígérik, továbbra is pontosan fognak majd érkezni a könyvek az iskolákba.
Rétvári Bence: nincs gond az idei tankönyvellátással
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden nehézség és árnövekedés ellenére továbbra is ingyenesen és pontosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára augusztus 1-jén Üllőn újságírók előtt. Az államtitkár a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft. raktárában tartott sajtótájékoztatón bejelentette: hétfővel ismét útnak indulnak a tankönyvek az iskolákba – írja az MTI.

Emlékeztetett: a kormány évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy a családtámogatások részévé teszi a tankönyvtámogatást, amivel minden közoktatásban részt vevő gyermek számára ingyenessé vált a hozzáférés a tankönyvekhez. Hozzáfűzte, ez gyermekenként több tízezer forint kiadást vesz le a családok válláról.

Rétvári Bence közölte: a KELLO két raktárában összesen 13 millió tankönyv vár arra, hogy kiszállítsák az iskolákba. Hozzátette, hogy az idei választásokon a baloldal programjában szerepelt az állami tankönyvrendszer megszüntetése, a tankönyvpiac újbóli privatizálása, amivel visszaállt volna a 2010 előtti rendszer, és ismét magánkiadók jelentek volna meg a tankönyvkiadásban, a családoknak pedig ki kellett volna fizetniük az emelkedő tankönyvárakat.

Tőczik Zsolt, a KELLO ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy idén is rendben lesz a tankönyvellátás, az oktatási év kezdetére az iskolák által megrendelt tankönyvek megfelelő minőségben, a kívánt mennyiségben rendelkezésre fognak állni. Megjegyezte, hogy idén sokkal nehezebb feladat volt a tankönyvek előállítása a koronavírus-világjárvány okozta logisztikai problémák, az energiaválság és az orosz-ukrán háború okozta infláció miatt.

– Nagyon megdrágultak az alapanyagok, és a papír is kétszer annyiba kerül, mint egy évvel ezelőtt, de sikerült kezelni a problémákat – fűzte hozzá az ügyvezető.

Hirdetés
Hirdetés