Hirdetés

Rövidesen megnyílik az online sportfogadás piaca

| 2022. 11. 03. | 11:57:00
Januártól megerősített hatáskörű felügyeleti hatóság látja el a szektor felügyeletét.
Rövidesen megnyílik az online sportfogadás piaca
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem veszélyt, hanem kihívást lát az online sportfogadás januártól érvényes liberalizációjában - mondta Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a Portfolionak adott interjújában.

A gazdasági hírportálon megjelent cikk szerint 2023-tól várhatóan több professzionális és tőkeerős szereplő fog magyarországi engedélyért folyamodni, olyanok is, amelyek eddig szabályozatlan keretek között, de magyar nyelven érték el a hazai játékosokat. Mindez az eddigieknél sokkal erősebb versenyt hozhat az online sportfogadások piacára.

Máger Andrea ismertette: jövő év január 1-jén megnyílik az online sportfogadás piaca, amely most a Szerencsejáték Zrt. bevételének 20 százalékát adja, ráadásul ez a vállalat egyik legdinamikusabban növekvő piaci szegmense. Hozzátette, hogy jelenleg is intenzív versenyben kell teljesíteniük, mert nagy nemzetközi szereplők évek óta engedély nélkül szerveznek online sportfogadást a magyar fogadók számára.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a sportfogadási üzletágból származó bevételt ilyen intenzív verseny mellett is jelentősen tudták növelni. Ennek oka egyrészt a magas márkaismertség és az ehhez kapcsolódó bizalom, másrészt az, hogy az online térben ismernek legalább 800 ezer regisztrált játékost – fejtette ki.

Kitért arra, hogy

az új szereplőknek is meg kell felelniük a szigorú magyar szabályozásnak.

Januártól megerősített hatáskörű felügyeleti hatóság látja el a szektor felügyeletét. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága erős engedélyezési jogosítványokkal rendelkezik, ami Máger Andrea szerint nagyon jó hír, mert egy kevésbé szabályozott, de versenyző piacból egy szabályozott versenyzői piacra léphet be a vállalat.

Ez a játékosoknak is pozitív, mert ezáltal felelős játékszervezői elveknek megfelelő szereplők szolgáltatásait tudják igénybe venni – emelte ki. Jelezte azt is, hogy monopol helyzetben marad az online sorsjegyek és lottójátékok piaca, ami várhatóan szintén dinamikusan fog fejlődni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés