Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Schobert Norbi bejelentette: visszavonul

| 2023. 05. 08. | 11:06:00
Azt mondta, a büntetés után már nincs tovább.
Schobert Norbi bejelentette: visszavonul
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint megírtuk, Schobert Norbi cége, a Norbi Update termékek forgalmazója negyvenmillió forintos büntetést kapott a Gazdasági Versenyhivataltól. A fitneszguru most egy élet munkáját dobja sutba: úgy érzi, a büntetés után már nincs tovább.

– Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni. Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem – kezdte a Blikknek, hozzátéve, szerinte a mostani vizsgálat nem volt véletlen. – Valaki vette a fáradságot és több száz, a Norbi Update oldalra feltöltött videót kielemzett és jegyzetelt. Nyilván feljelentett valaki, és ezért indult a vizsgálat – szögezte le.

A GVH korábbi közleménye szerint egyebek mellett a termékek hatásait, összetételét, a diéták eredményességét illetően tévesztette meg a cég a fogyasztókat. A vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést, ezt figyelembe vették a bírság megállapítása során. A vizsgálat feltárta, hogy a Norbi Update életmódrendszert, az Update termékek népszerűsítését célzó, a forgalmazó közösségi oldalán közzétett videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben. A GVH szakemberei bő egyéves időtartamot vizsgálva 280 videóbejegyzést néztek át, és arra jutottak, hogy azok megtéveszthették a fogyasztókat a termékek összetételét, hatásait, a cég piaci pozícióját, illetve egy termék esetében annak forgalmazhatóságát illetően. A videók megalapozatlanul hirdették az Update termékeket egészségre ható tulajdonságra, betegségek megelőzésére, kezelésére utaló állításokkal (például "elmúlik a cukorbetegség, elmúlik a magas vérnyomás").

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés