Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg: károkozó viharok jönnek ismét

| 2021. 08. 05. | 10:34:00
A harmadfokú, legmagasabb riasztást is kiadhatják.
Szabolcs-Szatmár-Bereg: károkozó viharok jönnek ismét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztást adott ki az ország középső és keleti részén több járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat augusztus 5-én reggel. A katasztrófavédelem azt kéri, mindenki figyelje a meteorológiai riasztásokat. A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzés szerint az országban bárhol előfordulhatnak heves zivatarok és felhőszakadás is.

Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmagasabb, harmadfokú riasztást is kiadhatják.

Azt írták: nyugat, északnyugat felől több hullámban kelet, északkelet felé haladnak a zivatarok. A zivatarokhoz erős vagy viharos széllökés és esetleg jégeső társulhat. Elsősorban az ország keleti, délkeleti tájain a déli, késő délutáni órákban heves zivatarok is kialakulhatnak, ezeket szélroham és jégeső is kísérheti. A délkeleti megyékben és az Alföld északi részein akár 100 kilométer/órásnál erősebb szélroham is előfordulhat, így ezekre a területekre a harmadfokú (piros riasztás) is indokolt lehet. Estétől északnyugat felől egyre inkább megszűnnek a zivatarok - tették hozzá. Kiemelte, hogy

a viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá. Ha valaki leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze a 112-es segélyhívón – hangsúlyozta Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés