Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Száraz lesz a szilveszter

| 2020. 12. 29. | 17:16:00
Nézzük, milyen időjárás vár ránk!
Száraz lesz a szilveszter
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

December 30-án lesz a leghidegebb, utána ismét enyhül az idő. A következő napokban száraz lesz az idő, a hétvégén lehet havas eső, hózápor - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn alapvetően derült lesz az ég, majd a déli óráktól az északi megyékben változó vastagságú fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban többnyire -9 és -4 fok között alakul a hőmérséklet, de a hidegre hajlamos helyeken akár -12 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul.

Kedden, Szilveszter napján hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Késő délutántól helyenként megerősödik a szél. Szilveszter éjszaka közepesen felhős, száraz, szeles, fagyos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet -6 és 0 fok között alakul, a Kisalföldön lesz enyhébb az éjszaka. Napközben +2-10 fokig melegszik a levegő, a nyugati megyékben a magasabb, az északkeleti vidékeken az alacsonyabb értékekkel.

Szerdán, január elsején sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet -6 és +1, a maximumhőmérséklet +3 és 7 fok között valószínű.

Csütörtökre virradóra néhol pára, ködfoltok képződhetnek, amelyek a Tiszántúlon, északkeleten akár napközben is tartósan megmaradhatnak. Az ország nagyobb részén viszont a kevés felhő mellett sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. A leghidegebb órákban -7 és -2, napközben +2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, de a tartósan ködös tájakon hidegebb lesz.

Pénteken is lehetnek ködfoltok, de napközben országszerte napos, száraz idő várható. A minimumhőmérséklet -7 és 0, a maximumhőmérséklet +2 és 9 fok között valószínű.

Szombatra főként északon képződhet köd. Legfeljebb néhol alakulhat ki havas eső, hózápor. A szél is nagyobb területen megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -7 és +1, a legmagasabb hőmérséklet +1 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol előfordulhat hózápor, és több helyen megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet -6 és 0, a maximumhőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Hirdetés
Hirdetés