Hirdetés

Százmilliót ér a szabolcsi kamrában talált cigaretta

szabolcsihir.hu | 2023. 12. 09. | 09:27:37
A NAV pénzügyőrei csaptak le a szállítmányra.
Százmilliót ér a szabolcsi kamrában talált cigaretta
Hatalmas mennyiségű cigarettát rejtett a sufni (Fotó: NAV)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Százmillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülés udvarának melléképületében.

Előzetes bűnügyi információk alapján, egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülés ingatlanját vizsgálták át az egyenruhások november végén. A padlást, a pincét, de még a gazdasági épületeket is alaposan átnézték a pénzügyőrök, akiknek „Lili”, a NAV Bevetési Igazgatósága cigaretta- és bankjegykereső kutyája volt a segítségükre. A baromfiudvar melletti zegzugos épületben, az egyik lelakatolt ajtó mögött, több mint 46 ezer doboz adózatlan cigaretta volt elrejtve. A házban élő férfi azt mondta, hogy a kamrát kölcsönadta az egyik ismerősének, csak azt nem tudta, hogy milyen célból.

A pénzügyőrök a falusi ház sufnijában talált, mintegy 100 millió forint értékű csempészcigarettát lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak. A jogsértés elkövetője akár százmillió forint bírsággal is számolhat.

Hirdetés