Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szenvedős, kemény meccsen jutott tovább Fucsovics

| 2019. 01. 15. | 09:32:00
A nyíregyházi sportoló a második fordulóban.
Szenvedős, kemény meccsen jutott tovább Fucsovics
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton bejutott a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába. A világranglistán 38. magyar játékos kedden 3 óra 16 perces mérkőzésen, 4 szettben verte a 64. helyen álló spanyol Albert Ramost.

A viadal honlapja szerint Fucsovics az első szettben elsősorban nagyszerű szerváinak, a másodikban pedig feljavuló fogadásának köszönhetően tudott riválisa fölé kerekedni. A harmadik játszmában - mely rövidítésben lett Ramosé - a magyar teniszező rengeteget rontott, csak ebben a szakaszban 31 ki nem kényszerített hibát követett el, így a spanyol szépített.

A negyedik felvonás ismét Fucsovics fölényét hozta, a mérkőzés során ötödször is el tudta venni ellenfele adogatójátékát, és végül második meccslabdáját kihasználva továbbjutott. A mérkőzésen 44 nyerőt ütött, míg ellenfele csak 29-et.

– Szenvedős, nagyon kemény meccs volt, több holtponttal, amikor úgy éreztem, mindjárt meghalok. De mentem előre. Köszönöm a melbourne-i magyaroknak és Babos Timinek a szurkolást! Nagyon kellett 

– fogalmazott közösségi oldalán az összecsapás után Fucsovics.

A jelenlegi legjobb magyar játékos a második fordulóban a 11. helyen kiemelt horvát Borna Coriccsal mérkőzik. A két teniszezőnek ez lesz az első találkozója.

Eredmény:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
Fucsovics Márton-Albert Ramos (spanyol) 6:3, 6:4, 6:7 (5:7), 6:3

Hirdetés
Hirdetés