Hirdetés

Tét nélküli mérkőzésen kikapott a Sunshine NYÍKSE

| 2022. 05. 30. | 17:22:00
Már bajnok a nyíregyházi csapat.
Tét nélküli mérkőzésen kikapott a Sunshine NYÍKSE
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május 27-én, pénteken este már a keleti csoport bajnokaként érkezett a Békéscsabához a Sunshine-NYÍKSE, hogy lejátssza a rájátszás utolsó mérkőzését a második helyezettel.
A hazaiaknak presztízs mérkőzés volt, hogy megőrizzék hazai veretlenségüket, a vendégeknek pedig egy jó edzőmérkőzés, hogy készüljenek a nyolcaddöntő keresztjátékára. 

A NYÍKSE nyugalommal és nagy lendülettel kezdett, és az első negyed végére már 8 pontos előnnyel jöhetett le a pályáról. Látszott, nem hiába a csoport bajnoka a nyírségi gárda, és nem hiába nyert kétszer 40 pont különbséggel a Csaba ellen.

Innen már Kovács Tibor vezetőedző és Brane Savic kapitány is inkább a különböző rotációt próbálgatták a későbbi keresztjátékra készülve.

Így a hazaiaknak a következő negyedben sikerült 2 pontot lefaragni. 

Időközben a nyíregyházi fiúknak még a sokszor téves játékvezetői ítéletekkel is meg kellett küzdeniük, de ezt “szokni” kell, mert nem mindig kap egy csapat ilyen színvonalú mérkőzéshez szokott játékvezetőt. 38-44 a félidő eredménye.

A második félidő elején a mindig lelkes és aktívan szurkoló közönség szinte 6. emberként segítette csapatát, így lendületesen kezdve fel is zárkózott a Békéscsaba, és sok vitatott ítélet és technikai hiba után ki is egyenlítettek a 7. percben, sőt még a vezetést is átvették. Igaz, mindössze 1 percre, mert utána jött Bíró higgadt triplája és Gáspár két látványos duplája, ahol két embert is átzsákolva mutatta meg, hogy hol az erő.

A negyed végére helyre is állt a rend, és megint vezetett a NYÍKSE, 57-60-at mutatott az eredményjelző.

Az utolsó negyedben látszott, hogy bármennyire is edzőmérkőzésnek akarta felfogni a vendégcsapat, a hazai közönség és csapat ebből presztízs meccset csinált, és ehhez még a játékvezetés is asszisztált. A téves ítéletek és az állandó reklamálás felőrölte az ekkor már cseresorral játszó NYÍKSE-t. Igaz, még volt másfél perc, de már igazán nem akart ebből sérülést a vendég gárda, így mondhatni, “elengedték” a végét. 78-75 eredménnyel vonultak le a csapatok.

Május 30-án a sorsolás is megvolt, az egyik középcsoport második helyezett csapatával, a MAFC-Martos gárdájával találkozik egy oda-visszavágó mérkőzése a négy közé jutásért a NYÍKSE. A csapat először idegenben kezd, majd a következő héten a hazai mérkőzés dönt a továbbjutásról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés