Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tetőt bontott meg, fákat csavart ki a szél Szabolcsban

katasztrófavédelem | 2024. 06. 11. | 09:02:10
Volt olyan ingatlan, ami lakhatatlanná vált, mert kidőlt a tűzfal.
Tetőt bontott meg, fákat csavart ki a szél Szabolcsban
Mozgalmas napjuk volt a tűzoltóknak (Fotó: katasztrófavédelem)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Június 10-én kilencvenhét segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei műveletirányítási központjába. Viharkárokkal kapcsolatos bejelentés tizenhárom településről érkezett (Baktalórántháza, Fehérgyarmat, Kispalád, Kótaj, Nyíregyháza, Nyírpazony, Nyírtelek, Nyírtura, Ramocsaháza, Sényő, Székely, Szorgalmatos, Vaja).

Mintegy nyolcvan viharkárral kapcsolatos beavatkozás történt hétfőn a vármegyében. A térség tűzoltóinak beavatkozásait Hajdúnánásról érkezett egység is segítette. Elsősorban fakidőlésekről és lehasadt faágakról érkeztek bejelentések. A tűzoltók légvezetékekre, úttestre, járművekre, kerítésekre borult ágakat, fákat távolítottak el. Hat helyszínen vízszivattyúzás volt szükséges, mert a nagy mennyiségben lezúdult csapadék okozott gondot. Egy ramocsaházi ingatlan tűzfala kidőlt a jelentős mennyiségű eső miatt, az ott élő két felnőtt és négy gyermek elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak. Ramocsaházán, Fehérgyarmaton, Vaján, Nyírpazonyban és Nyíregyháza-Hármastanyán is voltak ingatlanok, amelyeknek a tetőszerkezetét megbontotta a szél. Összesen tizenöt épületnél végeztek kárfelszámolást a tűzoltók. Kemecse-Körmenditanyánál egy garázs lemezborítását szakította fel a vihar. Az erős szél a lemezfedést nekiborította a családi ház tetőszerkezetének, ami megrongálódott, a kémény pedig leborult a ház mellett parkoló autóra. A garázs lemeztetejét egy erdős terület állította meg.

Két személygépkocsi ütközött össze a nyíregyházi Vay Ádám körút elejénél, egy kereszteződésben tegnap. Személyi sérülés nem történt. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően a forgalmi akadályt megszüntették.

Öt négyzetméteres melléképület égett a kéki Jókai utcában hétfőn. A demecseri önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakosok eloltották a tüzet. Az egységek a még parázsló részeket szüntették meg. Személyi sérülés nem történt.

Felrobbant egy propánbután gázpalack a nyíregyházi Kilátó utcában, egy családi ház konyhájában. Az egységek kiérkezése előtt a lakosság eloltotta a tüzet, a város hivatásos tűzoltói a még parázsló részeket vízsugárral megszüntették, túlnyomásos ventilátorral átszellőztették az ingatlant, a konyhából a felhasadt palackot kivitték az udvarra. Az ingatlan lakható maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés