Hirdetés

Tízmillió dolláros buli: Fucsovics partiban!

| 2023. 03. 12. | 10:16:00
Bravúrral a harmadik fordulóba jutott a nyíregyházi teniszező.
Tízmillió dolláros buli: Fucsovics partiban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a harmadik fordulóba az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyében. A világranglistán 84. játékos szombaton a 16. kiemelt Alex De Minaurral csapott össze, aki a múlt héten megnyerte az acapulcói versenyt. Érdekes, hogy előzőleg csak a Davis Kupában találkoztak, és mindkét alkalommal a sydneyi rivális bizonyult jobbnak.

A kaliforniai csatát álomszerűen kezdte a 31 éves magyar, "sült a keze", ontotta a nyerő ütéseket, és csakhamar dupla brékkel 3:0-ra elhúzott. A spanyol állampolgársággal is rendekező ellenfél azonban összeszedte magát, 4:4-nél utolérte Fucsovicsot, aki ekkor harmadszor is elvette az ausztrál adogatását, és háromnegyed óra elteltével szettelőnybe került.

A nyíregyházi teniszező a folytatásban 2:0-ra meglépett, De Minaur ismét kiegyenlített (2:2), ám ezután már egyetlen gémet sem tudott hozni. A stabilitásáról ismert rivális játéka egyre jobban szétesett, míg a túloldalon a magyar DK-válogatott vezére egy pillanatra sem ingott meg, és egy ízben a pályának háttal, egykezes fonákkal ütött nyerőt.

A váratlanul egyoldalú találkozó 1 óra 27 percig tartott. Fucsovicsra a 32 között az ATP-rangsorban 63. szlovák Alex Molcan vár, akivel még nem találkozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés