Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több ezer négyzetméter lángolt Szabolcsban húsvéthétfőn

katasztrófavédelem | 2024. 04. 02. | 08:49:34
Aknába esett kutyához, szénmonoxid-érzékelőhöz és lehasadt ágakhoz is vonultak a tűzoltók.
Több ezer négyzetméter lángolt Szabolcsban húsvéthétfőn
A tűzoltók húsvéthétfőn sem pihentek (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelzett a szénmonoxid-érzékelő egy nyírbátori, Iskola utcai ház fürdőszobájában április 1-jén hajnalban. A helyi hivatásos tűzoltók mérései alacsony értékben, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban. A jelzéskor egy nyílt égésterű vízmelegítő, két konvektor és egy cserépkályha üzemelt. A gázszolgáltató szakembere a gázkészülékeket átvizsgálta, nem talált hibát a készülékekben, azokat nem zárta ki a szolgáltatásból. Vélhetően a cserépkályha okozta a szénmonoxid-szivárgást. Az ingatlanban két felnőtt és egy gyermek él. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem  történt. A kéményseprőket értesítették az esetről.

Nyolcméteres nyárfa dőlt ki és képezett közúti akadályt a csengersimai Gacsályi utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. Vásárosnamény és Nagydobos között egy nagy méretű akácfa egyik ága veszélyeztette a forgalmat. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés egyik helyen sem történt.

Nagyméretű cseresznyefa ága hasadt le és rongált meg egy személygépkocsit a nyíregyházi Vay Ádám körúton. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az autó tulajdonosa a járókelők segítségével kihajtott autójával a fa alól. A tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágat.

Szennyvízaknába esett egy kutya Nyíregyháza-Antalbokornál tegnap. A gazdája nem tudta kimenteni az állatot. A helyi hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével emelték ki a sérülést nem szenvedett ebet.

Tíz hektáron gaz és fű, valamint erdő aljnövényzete égett a tiszarádi Dózsa György utca végén. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók két gyorssugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel oltották el a tüzet.

Nyolcezer négyzetméteren, foltokban égett száraz fű és nádas a kisvárdai Török utca végén. A papi Kossuth útnál húsz négyzetméteres szabadtéri tűz keletkezett. A helyszíneken a kisvárdai hivatásos tűzoltók gyorssugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Száraz fű és erdő aljnövényzete égett Rakamaznál, a 38-as főút 16-os kilométerszelvényénél, a vasúti töltés partján. A nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók két gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés