Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Tort ül Nyugat-Európában a halál kultúrája” - hangzott el Máriapócson

mti | 2023. 11. 30. | 16:33:39
Felszentelési ünnepséget tartottak.
„Tort ül Nyugat-Európában a halál kultúrája” - hangzott el Máriapócson
A Máriapócsi Nemzeti Kegyhely (Fotó: Máriapócs Nemzeti Kegyhely)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Tort ül Nyugat-Európában a halál kultúrája” - mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős államtitkára Máriapócson, a Kossuth-téri kereszt csütörtöki felszentelési ünnepségén. Úgy fogalmazott, a keresztény értékrendet a tengeren túlról importált eltörlés kultúrája és a genderideológia váltja fel szép lassan, valláspótlékként.

Az államtitkár hangsúlyozta, Nyugat-Európában eltávolítják a kereszteket, templomokat becstelenítenek meg, keresztény hitükért embereket hurcolnak meg. Mindeközben Magyarországon közösen, összefogással a kormány megújítja a kereszteket és felújítja a templomokat, határon innen és túl - tette hozzá.

Mindezt úgy teszik, hogy a "kereszténység ma már a világon a legüldözöttebb vallás", Keleten és Nyugaton is a politika legmagasabb szintjein érzékelhető a vallásukat gyakorlókkal szembeni ellenérzés, ellenséges érzület - emelte ki Latorcai Csaba.

 Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője ünnepi beszédében úgy fogalmazott, mindennapjaink részét képezi az, hogy az egyházi örökségünkről gondoskodjunk. Az országban és Kárpát-medencében templomok újulnak és épülnek meg, emellett mindennapos az egyházi intézmények és közösségi terek felújítása is - mondta.

Román István, a vármegyei kormányhivatal főispánja köszöntőjében arról beszélt, akik keresztet újítanak fel és állítanak, azok azt szeretnék, hogy igaz hittel élhessenek, és szeretnék megtenni a "szent és igaz parancsolatot".

Papp Bertalan, Máriapócs polgármestere beszédében elmondta, a városban jelenleg tizenkilenc kereszt van, ebből nyolcat közös összefogással újítottak meg.

Kiss András, a vármegyei közgyűlés tagja beszédében köszönetet mondott a kormánynak azért, hogy a nyolc kereszt megújulhatott Máriapócson, a ruszin nemzetiségi önkormányzat, a Hierotheosz Egyesület és a városi önkormányzat együttműködésével.

A köszöntők után Szocska Ábel nyíregyházi megyéspüspök megáldotta a keresztet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés