Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tovább robog a Szpari az NB I. felé

| 2023. 12. 10. | 15:39:36
A nyíregyháziak győzelemmel zárták az évet.
Tovább robog a Szpari az NB I. felé
Elégedettek lehetnek a hívek! (Fotó: (nyiregyhazaspartacus.hu))
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A labdarúgó NB II. listavezetője, a Nyíregyháza Spartacus az esztendő utolsó bajnokiján a Balaton-partra látogatott. Szombaton éjjel és vasárnap hajnalban is esett a hó Siófokon. A pályán 2-3 cm latyakos hó állt a találkozó előtt, de végül megrendezték a találkozót – számol be a Szpari honlapja.

A találkozó gyászszünettel kezdődött a 64 esztendős korában elhunyt siófoki Magyar Kupa-győztes labdarúgója, Belényesi László emlékére. 

Bár a nyíregyháziak birtokolták többet a labdát, és dolgozták ki a nagyobb helyzeteket is, a Siófok szerzett vezetést. A 38. percben Schildkraut szöglete után Kitl fejelt a kapuba közelről (1-0). Alig két percet kellett várni a szabolcsiak válaszára: egy rossz hazaadásnál Major hibázott, Géresi Krisztián lecsapott a labdára, és a kapuig vezetve a labdát egyenlített (1-1).

Az első félidő krónikájához tartozik még, hogy a 43. percben a siófoki Dénes második sárga lapját is megkapta, így kiállította a játékvezető.  

Szünet után az emberelőnyben játszó nyíregyháziak nagy nyomást gyakoroltak a hazaiakra, akik csak tördelni tudták a játékot, érdemben fel is adták a támadás lehetőségét. A Balaton-partiak ellenállása a 88. percben tört meg, amikor Németh beadása után Varjas akart tisztázni, de helyette a saját kapujába lőtt (1-2). A 93. percben aztán feltette az i-re a pontot a Szpari: Németh Barnabás és Myke hozták össze a harmadik nyíregyházi gólt egy kapu előtti kavarodás után (1–3).

A szabolcsi gárda így győzelemmel zárta az esztendőt, és a tavaszi folytatás az élről várja az NB II-ben. 

Labdarúgó NB II., 18. forduló
Siófok–Nyíregyháza Spartacus 1–3 (1–1)
Siófok 150 néző. Jv: Pillók Ádám (Baghy Csaba, Ország Péter)
Siófok: Hutvágner –  Varjas Z., Varga B., Major G., Girsik(Vékony 61.), Kovács B., Kitl M., Schildkraut, György(László 61.), Dénes, Szedlár. Vezetőedző: Dragan Vukmir
Nyíregyháza: Fejér- Alaxai, Rjaskó, Gengeliczki, Farkas B., Sigér, Kesztyűs (Gresó 83.), Kovácsréti(Nagy B.63.), Nagy D.(Herjeczki 63.), Géresi (Németh 83.), Novák (Myke a szünetben). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gól: Kitl (38.), illetve Géresi (40.), (Varjas 88. - öngól), Németh (93.).
Kiállítva: Dénes (43.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés