Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra is rossz passzban a Kisvárda

| 2023. 03. 11. | 17:49:00
A Debrecentől is kikaptak a szabolcsiak.
Továbbra is rossz passzban a Kisvárda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni VSC egygólos győzelmet aratott a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati nyitómérkőzésén, sikerével pedig - éppen ellenfelét megelőzve - feljött a harmadik helyre. A hajdúsági együttes története során először gyűjtötte be a három pontot Kisvárdán.

Lendületesen kezdett a hazai csapat, de vezetést nem tudott szerezni, negyedóra elteltével pedig kiegyenlítetté vált a játék. Noha egyik fél sem volt képes ráerőltetni akaratát az ellenfélre, a Debrecen mégis közelebb járt a gólhoz, mert akciói veszélyesebbek voltak, egy ízben például Petkovic tolta kapufára Babunski közeli lövését. A szünet előtti hajrában aztán a Kisvárdának is akadt ziccere, de Camaj hét méterről csúnyán a kapu fölé lőtt.

A második félidő debreceni góllal indult, amely egy mintaszerű ellentámadás végén született. Hátrányban a Kisvárda magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és bár átlövésből voltak veszélyes kísérletei, összességében nem tudott nagyobb nyomást gyakorolni a vendégek kapujára. A hajrában is meddő mezőnyfölényben futballozott a Kisvárda, míg a Debrecen ekkor már kizárólag a védekezésre és minimális előnyének megtartására koncentrált. A hazaiak pontatlan játéka miatt ez nem is okozott komolyabb nehézséget a Lokinak, amely így sporttörténelmi győzelmet aratott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés