Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Túlzónak tartja ítéletét az ököritófülpösi fojtogató

| 2022. 09. 27. | 14:41:00
A férfi beismerte a felesége megölését, de a tárgyalás megtartását kéri.
Túlzónak tartja ítéletét az ököritófülpösi fojtogató
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék szeptember 27-én tartott előkészítő ülést tartott abban az emberölési ügyben, amelyben M.T. vádlott megfojtotta a feleségét Ököritófülpösön – áll a törvényszék közleményében. A vádirat szerint a férfi a feleségével élt együtt a szabolcsi településen, de a házasságuk a férfi féltékenysége miatt néhány hónapja megromlott.

[Beillesztett cikk: Gyilkosság Ököritófülpösön]

2022. január 1-jére virradó éjszaka ismét szóváltásba keveredtek, amely során a vádlott olyan erővel szorította meg az ágyban fekvő felesége nyakát, hogy az asszony a helyszínen meghalt. Ezután a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, de tette nem sikerült, így végül reggel 7 órakor telefonon értesítette a segélyhívót a történtekről.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét a vádiratban foglaltak szerint, azonban nem mondott le tárgyaláshoz való jogáról és eltúlzottnak találta az ügyészség által indítványozott 13 év börtönbüntetést és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést.  A bíróság az előkészítő ülést követően tárgyalást tartott az ügyben, mely során kihallgatta a vádlottat, aki azonban részletes vallomást nem tett.

[Beillesztett cikk: Lezárult a nyomozás az ököritófülpösi fojtogató ellen]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés