Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tűz egy kesztyűgyárban? A rakamazi tűzoltók erre is felkészültek

katasztrófavédelem | 2024. 06. 19. | 14:43:53
Gyakorlatoztak.
Tűz egy kesztyűgyárban? A rakamazi tűzoltók erre is felkészültek
A gyakorlat (Fotó: katasztrófavédelem)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szimulált tűzesetet kellett felszámolniuk a Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak június 19-én. A rakamazi ÖTE 2022 nyarán lett önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület. Éves minősítő gyakorlatukat idén a Hestra Hungary Kft. rakamazi telephelyén tartották.

A feltételezés

A kesztyűgyár egyik raktárában elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezik, meggyullad egy elektromos targonca, valamint a körülötte lévő polcrendszer, rajta különböző szövetek. A létesítményben dolgozók észlelik a tüzet, megpróbálják eloltani azt, és közben jelzik az esetet a 112-es segélyhívó számon. A vármegyei műveletirányítás a rakamazi egyesületet riasztja, a kiérkező egység feladata többek között a felderítés, az épület átvizsgálása, egy bent rekedt dolgozó kimenekítése, közben sugárszerelés és az oltás megkezdése, a tűzoltószer folyamatos táplálása, vízellátása.

A gyakorlatot a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezte, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ellenőrizte, értékelte és minősítette, a rakamazi egyesület elnöke pedig megtekintette.

A feladatok megszervezését, valamint összehangolt és helyes végrehajtását követte az értékelés, melynek eredményeként a Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület megfelelt minősítést kapott, azaz újabb egy évig önállóan is beavatkozhatnak tűzesetnél, balesetnél.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés