Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új funkciókat kap a leveleki kastélyépület

Szabolcsihír | 2024. 04. 15. | 12:03:57
Teljesen felújítják és átalakítják.
Új funkciókat kap a leveleki kastélyépület
A Molnár-kastély (Fotó: Google Maps/Krizsán Helga)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eljárást megindító felhívást tett közzé április 15-én a leveleki önkormányzat. A település vezetése felújíttatná a Rákóczi utca 34. szám alatt álló Molnár-kastélyt. A turisztikai fejlesztés az épület teljes körű felújításával és új funkciók kialakításával valósulna meg több mint 600 négyzetméteren.

Az épület két fő új funkciót lát majd el. Az első épületrész központi eleme egy 90 négyzetméteres előadóterem, mely 60 fő befogadására lesz alkalmas. Az előadóteremhez kapcsolódik egy 40 négyzetméteres közösségi tér is. Ezt a közösségi teret kiegészíti egy 65 négyzetméteres terasz. Az épületrészben megtalálható továbbá iroda, mosdók, recepció, teakonyha és egy hulladéktároló.

A másik épületrész fő funkciója a sérült gyerekek segítése és fejlesztése. 

Ennek érdekében kialakítanak egy majdnem 40 négyzetméteres fejlesztőszobát, egy kisebb tornaszobát és egy helyiséget a pszichológiai segítséghez. Egy 30 négyzetméteres játszóház is lesz. Mindkét épületrész külön bejárattal és saját mosdókkal rendelkezik majd, de a két rész közötti átjárás is biztosítva lesz. A felújítás keretében egy többfunkciós, komplex épület jön létre, amely a turisztikai vonzerő növelése mellett a rászoruló gyermekek számára is segítséget jelent.

A munkálatokkal a majdani nyertes vállalkozónak egy év alatt kell végeznie. Az ajánlatokat az önkormányzat május 3-ig várja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés