Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valaki fentről ránézhetne már Kömörőre

Szabolcsihír | 2024. 06. 13. | 16:30:08
Kömörőben magabiztosan nyerte a polgármester-választást Nagy Zoltán (53,17 százalékkal), egyedül több szavazatot szerzett, mint négy vetélytársa – köztük az októberben leköszönő polgármester, Sira Edit (19,72 százalék) – együttvéve.
Valaki fentről ránézhetne már Kömörőre
Nagy Zoltán (Fotó: magánarchívum)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A képviselő-testületi tagságra, 4 helyre 17-en aspiráltak. A négyből egy tagja a jelenlegi testületnek is, a többi három új. A most polgármesternek választott Nagy Zoltán egyébként nemcsak tagja a jelenlegi képviselő-testületnek, hanem alpolgármester is. Munkáját tekintve pedig régóta falugondnok az 500 lelkes településen.

Hogy miért indult a polgármesteri címért? Mert nem úgy mentek a dolgok, mint kellett volna – hangzik a válasz. – Szeretném jobbá tenni a dolgokat – teszi hozzá a tősgyökeres kömörői férfi. Kömörő ugyanis jelenleg adósságrendezés alatt áll, s Nagy Zoltán szeretné ebből a helyzetből kimozdítani a falut.

Kérdés persze, hogy mekkora a mozgástere az októberben hivatalába lépő polgármesternek. – Még nem tudom megmondani, és azt sem, hogy addig hogyan alakul a helyzet – hangzik az őszinte válasz.

Képviselő-testületi tagként, alpolgármesterként sem tájékoztatták ugyanis eddig, hogy milyen helyzetben van a falu, pedig tagtársaival együtt várják kérdéseikre a választ. Kömörő több környező településsel közös körjegyzőségben van, s mint Nagy Zoltán mondja, hol van, hol nincs a jegyző, ez sem könnyíti a tájékozódást. Ráadásul, mint kiderült, a jegyző nemrég le is mondott.

Októberig semmilyen lépést nem tudunk tenni – mondja Nagy Zoltán, hozzátéve: a falu számlái zárolva, csak a debreceni adósságrendező cég engedélyével lehet bármit is utalni. – A belvízelvezető csatornára nyert pályázati összeg visszafizetésére lett kötelezve az önkormányzat – 400 millió forint és kamata – mivel az elszámolás hiányos a Magyar Államkincstár felé – magyarázza Nagy Zoltán, hozzátéve: a vállalkozónak a falu kb. 51 millió forinttal tartozik, ami miatt elindult az adósságrendezés. A pénzt a kivitelezésre pályázaton nyerte a település, külön kincstári számlára meg is érkezett, de valami csak nincs rendben. Nagy Zoltán azt mondja: hiába kérdeznek bármit, nem kapnak választ.

Hogy akkor miben reménykedik? – A jó szerencsében, hogy ránk néz valaki fentről – feleli a június 9-én megválasztott polgármester.

Végzettsége szerint esztergályos, és érettségije is van a jelenleg falugondnokként dolgozó Nagy Zoltánnak, aki úgy gondolja. „nem kell nekem mindenhez értenem, azért vannak ott a polgármesteri hivatalban a dolgozók, a pénzügyes, a jegyző”. Ő egyébként munkája miatt már kora reggeltől a hivatalban van, a felesége szerint lassan beköltözik oda.

CsK

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés