Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Versenyzés közben gázolta a halálra a nyírbátori gyalogost

szabolcsihir.hu | 2024. 05. 23. | 08:33:12
Fogházbüntetést kaphat az elkövető.
Versenyzés közben gázolta a halálra a nyírbátori gyalogost
Az autó nagy sebességgel ütötte el a gyalogost (Fotó: ügyészség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azokkal a férfiakkal szemben, akik egy éve Nyírbátorban versenyeztek, és eközben egyikük halálra gázolt egy gyalogost, a másik járműben ülők pedig segítségnyújtás nélkül elhajtottak a helyszínről.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2023. május 5-én késő este Nyírbátorban az egyik benzinkúton véletlenszerűen találkoztak, és beszélgetésbe elegyedtek, majd személygépkocsijukkal egymást követve közlekedtek a Pócsi útig.

Itt egymást bevárták. Az elsőrendű vádlott az elakadásjelző felvillantásával jelzést adott, és a gépjárművek fokozatosan gyorsultak az 500 méteres útszakaszon. A másodrendű vádlott megelőzte az előtte haladó gépjárművet, és nagy sebessége miatt későn észlelte az úttesten a közlekedési szabályok betartásával átkelő gyalogost. Hirtelen jobbra kormányzott és fékezett, így sikerült a gyalogost kikerülnie, azonban ezzel egy időben a mögötte haladó elsőrendű vádlott az útkereszteződésben az előzésébe kezdett, és eközben nagy sebességgel elütötte a felezővonalon már átlépő gyalogost.

A gázoló azonnal megállt és segítséget hívott, míg a másik jármű sofőrje és utasa, bár észlelték a baleset, segítségnyújtás nélkül elhajtottak.

A balesetben a férfi olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy az életét nem tudták az orvosok megmenteni, a kórházban 2 nap múlva meghalt.

Az ügyészég a balesetet okozó férfit, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, míg a másik járművel elhajtó sofőrt és utasát segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja. Előbbivel szemben végrehajtandó fogházbüntetésre, míg az utóbbiakkal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a sofőröket a bíróság évekre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés