Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vihetik, haladéktalanul kiadhatók a diplomák

| 2020. 04. 17. | 19:10:00
A Nyíregyházi Egyetemen több mint háromezer okmány maradt a nyelvvizsga hiánya miatt.
Vihetik, haladéktalanul kiadhatók a diplomák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a nyelvvizsga amnesztia kapcsán tájékoztatta a felsőoktatási intézményeket az oklevelek kiosztásának lehetséges formáiról - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel. Jelezték: a rendelkezés értelmében a haladéktalanul kiadandó dokumentumok postai úton, hivatalos iratként is kézbesíthetőek.

A minisztérium közleményében felidézte: a gazdaságvédelmi akcióterv részeként mindenki mentesül a nyelvvizsga-kötelezettség alól, és így megkaphatja oklevelét, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz a felsőoktatásban, de az oklevél megszerzésének feltételéül előírt nyelvvizsgát nem tette le.

Kifejtették: ebbe a körbe beletartozik mindenki, akinek akár több nyelvvizsgát, felsőfokú vagy szakmai nyelvvizsgát kellett volna tennie a diplomaszerzéshez.

A rendelkezés a doktori képzések kivételével minden képzési formára - a korábbi főiskolai és egyetemi képzésekre, az alapképzésekre, mesterképzésekre, osztatlan képzésekre és a felsőoktatási szakképzésekre is vonatkozik, a finanszírozási formától (ösztöndíjas vagy önköltséges) függetlenül. A tájékoztató levél értelmében a felsőoktatási intézményeknek az oklevelek kiadását haladéktalanul meg kell kezdeniük - hívta fel a figyelmet a minisztérium.

Hirdetés
Hirdetés