Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vizsgálat indult Magyar Péter ellen

mti | 2024. 04. 18. | 19:12:12
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Magyar Péter az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján. A hivatal arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Magyar Nemzet című lap csütörtökön napvilágot látott információi alapján indítja meg a vizsgálatot.

Azt írták, mivel felmerül a gyanúja annak, hogy "ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló", amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és "megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat", valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat "vette célba".

Hozzátették: az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. A vizsgálatot az ügy feltárásáért indítja a Szuverenitásvédelmi Hivatal - áll a közleményben.

Magyar Péter reagált

Magyar Péter Lánczi Tamásnak, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének a következőket írta a közösségi portálon:

„Kedves Tomi, örülök, hogy megdolgozol a pénzedért. Javaslom, hogy a Fideszt is keresd meg, akár az Állami Számvevőszék elnökével (havi 6,5 millió forint) közösen, és érdeklődjetek náluk, hogy évente hány milliárd forintot költenek 2015 óta az amerikai kampányguruknál, a gyűlöletpropaganda mestereinél, illetve, hogy Orbán Viktor hogyan avatkozik be magyar adófizetői milliárdokkal szinte az összes balkáni választásba, de még a franciába is. Várom a hívásodat, MP”.

?
Ön melyik párt listájára szavaz a 2024. június 9-i EP-választáson?
Fidesz-KDNP
Mi Hazánk Mozgalom
Demokratikus Koalíció
Momentum
LMP
MSZP
Párbeszéd
Magyar Péter pártjára
Márki-Zay Péter pártjára
Nem megyek el szavazni!
Vona Gábor pártjára
A Magyar Kétfarkú Kutya Pártra
Hirdetés
Hirdetés