Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zemplén-rali: norvég-svéd győzelem

| 2022. 11. 14. | 09:20:00
A hazai ralisport történetének első külföldi abszolút győztese.
Zemplén-rali: norvég-svéd győzelem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mads Östberg, Johan Johansson norvég, svéd kettős nyerte a Mercarius rali országos bajnokság idényzáró futamát, a november 13-án zárult Zemplén-ralit, ezzel pedig az abszolút bajnoki címet is elhódította. A WRC2-es kategória 2020-as világbajnoka a vasárnapi versenynapon már nem kockáztatott túl sokat, így végül 2,7 másodperces előnnyel diadalmaskodott a szerencsi központtal megrendezett viadalon. A Citroën Rally Team Hungary 35 éves versenyzője minden olyan futamot – hétből hatot – megnyert a magyar bajnokságban, amelyen elindult, és a hazai ralisport történetének első külföldi abszolút győztese lett.

A Zemplén-ralit az év nagy részében az Európa-bajnokságon (ERC) indult Csomós Miklós, Nagy Attila kettős zárta a második helyen a Skoda Fabia R5-össel, míg az összetettben a futam előtt harmadik és végül ugyanebben a pozícióban is záró Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally2) duó műszaki hiba miatt már szombaton feladni kényszerült az idényzárót.

A zempléni gyorsaságikon a 2019-es abszolút magyar bajnok Vincze Ferenc végzett harmadikként Németh Gergely navigátorral az oldalán, a Korda Racing által felkészített Skoda Fabia R5-össel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés