Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsarolás Tarpán: nem gondolták komolyan...

| 2022. 10. 18. | 13:15:00
A rendőrök viszont igen.
Zsarolás Tarpán: nem gondolták komolyan...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság zsarolás és lopás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást L. R. G. 23 éves tarpai és H. D. E. 26 éves beregdaróci lakosok ellen.

A két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy miután közösen kitervelték, október 14-én éjszaka ellopták egyikük munkáltatójának tarpai telephelyéről

a vállalkozás hét gépjárművének indítókulcsát, forgalmi engedélyeit, valamint egy autóstáskát, amiben a vállalkozó személyes iratai és tárgyai voltak. Később telefonon tájékoztatták a tulajdonost, hogy náluk vannak az értéktárgyak, és amennyiben két és félmillió forint összegű készpénzt az általuk megadott helyre elvisz, visszaadják.

Amennyiben nem hajlandó a követelt összeget kifizetni, az eltulajdonított értékeket felgyújtják. Az elkövetők az általuk megjelölt helyszínen – ahová a tulajdonos már az időközben értesített rendőrök kíséretében ment – nem jelentek meg, később megneveztek ugyan egy másik helyet, de oda sem érkeztek meg. A rendőrök megállapították az elkövetők személyazonosságát, és lefoglalták tőlük az eltulajdonított tárgyakat és okmányokat.

A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, akik beismerő vallomást tettek, és azzal védekeztek, hogy nem gondolták komolyan a bűncselekmény elkövetését, továbbá nem gondolták azt, hogy a sértett valóban kifizetné részükre a kért összeget.

Hirdetés
Hirdetés